Від бізнес-стратегій, через менеджмент інновацій до духовного оновлення – 7 модуль інноваторів

22 Бер 2016

Якщо умови змінилися – змінювати стратегію, при створенні інновації – сумніватися, учитися в успішних і прислухатися до себе в тиші – учасники Програми інновацій та підприємництва закінчили сьомий модуль навчання у Львівській бізнес-школі УКУ.

Модуль розпочав викладач LvBS, керівник програма з комп’ютерних наук УКУ Ярослав Притула курсом «Бізнес-статистика»: «Парадокс Монті Голла говорить про те, що прийняте рішення потрібно змінювати, якщо змінюються умови ведення бізнесу. Програшним варіантом буде дотримуватися старої стратегії, не беручи до уваги нові умови», – каже Ярослав.

Ярослав Притула

Управління інноваційними процесами у компанії викладала учасникам програми Оксана Гошва, директор DOT_ DOT, Hoshva PR та Hoshva Digital. Її курс «Менеджмент інновацій» поставив перед інноваторами важливі мотиваційні запитання.

«Чому? Чому ні? Що, якщо..? Як могло би бути?» – це ті питання, які допомагають підприємцю бути більш інноваційним та ставити під сумнів власні ідеї, для того, щоб їх розвивати», – радить учасникам Оксана.  

Оксана Гошва

Запрошеним спікером на модулі став Director of Product Strategy компанії ELEKS Віктор Гайдін. Говорили про стратегії, ідеї та програми: «Цивілізація зникне тоді, коли комп’ютери писатимуть програми краще, ніж програмісти», – жартує Віктор.

Учасники четвертої групи ‪MS in Innovations and Entrepreneurship також презентували власні напрацювання щодо кейсів Інтерактивний музей D.S.Таємна Аптека перед експертною комісією у складі викладачів ‪‎LvBS та представників музею.

Робота над кейсом Інтерактивного музею D.S. Таємна аптека

Програма модулю, крім навчальної, мала і рефлективну складову. Учасники їздили на реколекції до Гошівського монастиря. «Ми складаємо плани, стратегії, моделі в бізнесі, але чомусь не робимо стратегій та планів на життя. Як часто ми запитуємо себе, для чого живемо, якими є наші покликання? Покликання – це не те, що належить лише тобі. Воно впливає однаково як на нас, так і на інших людей. Ми відповідальні за свої покликання. Також варто пам’ятати, що воно не буває єдиним – Бог дає кожній людині одразу декілька покликань», – сказав отець Ростислав Пендюк, голова Комісії УГКЦ у справах молоді. Він нагадав нашим учасникам про найважливіше. Реколекції почалися з розмірковувань над питаннями «В чому моє покликання?» і «Для чого я живу?».

MSIE4

В гостинній атмофсері Гошівського монастиря учасники Програми з інновацій та підприємництва мали майже 2 дні для того, щоб послухати себе, один одного, відпочити від буденних клопотів та надихнутися.