Випускники LvBS заснували стипендії для студентів програми з комп’ютерних наук УКУ

3 Лип 2015

ІТ-управлінці, випускники та учасники першої у Східній Європі програми з управління технологіями LvBS  (MS in Technology Management) створили стипендійний фонд для студентів бакалаврської програми з комп’ютерних наук УКУ.

Ініціатива підтримати талановиту молодь з’явилася у середовищі випускників програми, її також підтримали учасники 2-го набору MS in Technology Management. «Коли з’явилась ідея, я поділився нею з колегами у двох групах, і отримав позитивні відгуки», – розповідає випускник Львівської бізнес-школи УКУ Роман Возний.

На запитання, чому вирішили підтримати студентів саме цієї програми, Уляна Країнська, Head of Partnership Development Group компанії ELEKS, учасниця 2-го набору MS in Technology Management, зазначає: «У майбутньому студенти програми комп’ютерних наук УКУ стануть частиною глобальної технологічної екосистеми і будуть серед найкращих талантів світу. Наш обов’язок підтримати своїх наступників. В УКУ будуть виховувати нове покоління інженерів, менеджерів, дизайнерів та програмістів. І стипендії – це наш внесок у розвиток екосистеми Львова як глобального технологічного хабу».  

«Для нашої програми – це великий вияв довіри, адже вперше свою підтримку висловили не університет, міжнародні фонди чи компанії, а самі працівники ІТ-галузі, – коментує керівник програми з комп’ютерних наук УКУ Ярослав Притула. – Підтримка освіти, як на мене, має бути пріоритетом в Україні і те, що люди починають це розуміти, дуже важливо. Мабуть, це та річ, яку ІТ-управлінці отримали у бізнес-школі: дивитися глобально, широко і на довгу перспективу. Така ініціатива змінює майбутнє кількох дітей, які потім змінять долю багатьох».

ІТ-управлінці заснували три стипендії і рекомендують надати їх талановитим дітям, чиї батьки не можуть оплатити навчання, вимушеним переселенцям зі Сходу країни, а також абітурієнтам-дівчатам для підтримки гендерного балансу в ІТ середовищі.

Випускник LvBS Михайло Мариняк додає: «Я вважаю, що найкращий спосіб навчання – це поєднання теоретичних і практичних знань, щоб знати “що”, “як” і “для чого”. Я також впевнений, що ми, випускники з практичним досвідом, будемо надавати стипендіатам поради і відповіді, а також слідкуватимемо за їхніми успіхами».

За ліцензією студентами програми з комп’ютерних наук УКУ можуть стати 50 людей. Уже більше як половина з них (за результатами конкурсу) претендують на отримання стипендії. «У нас повірив Український католицький університет, у нас повірили міжнародні донори, у нас повірили професіонали ІТ-галузі, і я також хочу, аби в нас повірили батьки», – підсумовує Ярослав Притула.