Як сформувати лояльність працівників у компанії? − підсумки HR Friday

15 Вер 2014

Про те як сформувати лояльність працівників у компанії говорили експерти з HR та організаційного розвитку на кафе-семінарі HR Friday LvBS. Учасниками заходу стали – практикуючі HR з різних компаній.

Захід програми MA in HR and Organizational Development складався із двох частин. У першій половині кафе-семінару Ольга Садоха, викладач LvBS, експерт з управління персоналом розповіла те як формується лояльність працівників: «Цінності компанії, які впливають на формування лояльності працівників, це довіра, повага,справедливість, гордість, дружба. Емоційна лояльність забезпечує  прив’язаність до роботи», − наголосила вона.

Вона також розповіла як від вимушеної лояльності можна перейти до емоційної. Так, серед драйверів лояльності, Ольга Садоха виділила такі фактори:
– Робота (зміст роботи, почуття власного обов’язку, наявність відповідних ресурсів)
– Люди (лідерство, керівництво, цінування працівників, клієнти)
– Можливості, які відкриваються на місці праці (навчання, персональний розвиток)
– Винагорода (зарплатня, визнання)
– Практики компаній (репутація бренду, відповідальність, різноманітність)
– Якість життя (фізичні умови праці, баланс робота-життя)

ФОТОрепортаж з HR Friday 

Другу частину учасники HR Friday працювали з Наталкою Шпот, консультантом з організаційного розвитку. Вона розповіла про інструмент mind maps і як його можна використовувати у повсякденній роботі, якщо працюєш з людьми.

Так учасники розділились на сім груп, кожна з яких створила власну mind map на тему лояльності працівників у компанії. Таким чином, вони закріпили на практиці теоретичний матеріал.

Дивіться також голосування за кращу mind map на facebook LvBS

Навчальне відео з кафе-семінару HR Friday Ви можете переглянути за посиланням

«Це був дуже інформативний захід у позитивній атмосфері та в оточенні колег. Цікава і легка подача матеріалу від авторитетних викладачів. Надихає вчитись! Після семінару планую втілити практичні інструменти, які ми застосували на HR Friday», − Марина Молчан, спеціаліст з персоналу «Euajer-Poland».

«Добра нагода, щоб класифікувати свої знання. Позитивна атмосфера та професійні викладачі. Використання інструменту «mind maps» доповнило теоретичну частину семінару. Приємно, що побачила багатьох старих знайомих, познайомилась з новими цікавими людьми», − Наталія Вільчинська, фахівець по роботі з персоналом компанії «Бей-Транс». 

Наступна зустріч HR Friday відбудеться 3-го жовтня з Анною Підгорною, викладачем MA in Human Resources and Organizational Development, директором з персоналу «Microsoft Україна». ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ