Як зробити життя у місті безпечним та комфортним? Запрошуємо на Lviv Smart City Day

24 Лис 2015

26 листопада у Львові вперше відбудеться відкрита стратегічна сесія  Lviv Smart City Day, яка збере активних містян, представників влади, освіти і технологічних компаній. Усе заради того, аби управління у місті стало ефективнішим, а життя для його мешканців – безпечним і комфортним.

«Підхід smart city має на меті зробити життя у місті комфортним та безпечним, – розповідає Василь Матяшовський, співкоординатор проекту, керівник академічної ради MS in Technology Management LvBS. – Деякі нововведення заплановані Львові уже у найближчому майбутньому, щоб кожен мешканець міг стати співтворцем «розумного міста». Наприклад, йдеться про збільшення території міста, яка буде під вебнаглядом. Так, будь-хто зможе підключити свою відеокамеру до загальноміської мережі (камера має відповідати певним вимогам) і скерувати її на ту ділянку, яку буде моніторити поліція. Таким чином, мешканці зможуть долучитись до патрулювання і стати частиною громадського формування в своєму районі».

Про перші кроки, які роблять Львів розумним містом, під час прес-конференції розповів Андрій Вишневський, радник міського голови з питань впровадження інформаційних технологій. «Наприклад, на сайті міськради ми вже можемо відслідковувати в режимі он-лайн, як рухається громадський транспорт, зокрема – електротранспорт. Окрім того, уже зараз у відкритий доступ буде виставлений бухгалтерський облік діяльності всіх ЛКП. Першочерговими кроками, які будемо робити у Львові, є також електронний квиток та електронна медицина», – зазначив він.  

На відкритій стратегічній сесії Lviv Smart City Day експерти з різних галузей обговорять впровадження  підходів розумного міста у Львові на шістьох панелях: Safe City, Smart Mobility, Smart Education, Smart Energy, E-Health, Creative Hubs.

Серед доповідачів Lviv Smart City Day: Марк Зархін, співвласник «Kumpel Group», Роман Зінченко,координатор Greencubator, Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР, Павло Шеремета, керівник Школи управління УКУ, Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор», Юрій Гладун, начальник штабу ГУ МВС України у Львівській області, Олег Денис, Executive Vice President компанії SoftServe, Юрій Діль, співкоординатор Центру безпеки міста, Божена Закалюжна, директор Harald Binder Cultural Enterprises, Маркіян Юринець, співзасновник OkFactory, Олександр Кобзарев,  директор Інституту міста, Зеновій Матчишин, засновник стартапу uMuni – хмарної системи витрат енергоресурсів, Андрій Худо, засновник !FestRepublic, Ярослав Притула, керівник Програми комп’ютерних наук УКУ та інші.

«Насамперед нам цікаві прості і фундаментальні рішення: як зробити життя мешканців міста кращим, об’єднавши традиційні методи міського управління з інноваціями, і не лише в сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), – коментує  Ілля Кенігштейн, один із ініціаторів Lviv Smart City Day, засновник та СЕО “Креативного кварталу”. – У нашому розумінні Smart City – це не “цифровий цвинтар”, а місто, в якому інвестиції скеровують перш за все у людський і соціальний капітал, а потім вже в ЖКГ, транспорт та ІКТ».

За результатами стратегічної сесії, організатори підготують action-list для Львівської міської ради з усіма рекомендаціями та напрацюваннями щодо покращення системи Smart City у місті.  Відкриту стратегічну сесію організовує Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) спільно з «Креативним кварталом» та Львівською міською радою. Генеральний спонсор події – компанія MasterCard.

«Новий підхід до управління містом та вирішення проблем має меті спростити життя мешканців і заощадити місту чимало коштів, – наголошує Софія Опацька, декан Львівської бізнес-школи УКУ, співорганізатор заходу. – Система Smart City функціонує у багатьох містах світу: у Дубліні, Нью-Йорку, Барселоні, Пекіні та ін., і кожне має власну модель того, як ця система працює. Львів також має усі шанси прогресувати у напрямку розумного міста. І ще одним кроком у цьому русі стане відкрита стратегічна сесія Lviv Smart City Day».

Контактні особи/ координатори проекту:

Михайло Думанський, mdumanskyi@lvbs.com.ua, +38 (098) 350 3556
Олена Бриляк, olena.bryliak@creativequarter.net, +38 (063) 755 8280

Генеральний партнер заходу

 

 

 

Організатори:

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформаційний партнер