Замість Study Tour до Ізраїлю учасники MSc in Technology Management LvBS придбали авто для ЗСУ

1 Вер 2022

Майже півмільйона гривень, які були передбачені на навчальний бізнес-тур учасників магістерської програми MSc in Technology Management до Ізраїлю, за їхньої ініціативи та підтримки Бізнес-школи УКУ були передані на потреби ЗСУ.

Як розповів нам випускник 8 групи програми MSc in Technology Management Анатолій Пажин, CEO в AnyforSoft, їхня група розпочала навчання у 2019 році. «На весну 2020 року в нас у межах програми був запланований Study Tour до Ізраїлю. У всіх уже були куплені квитки на квітень, все було заплановано, однак стався Covid-19. Відповідно все скасувалося. У 2021 році Ізраїль ще не був готовий приймати гостей. Ми були впевнені, що в 2022 році таки точно поїдемо, однак…настала війна», – каже Анатолій.

Відтак, спілкуючись з одногрупниками у чатах, одного дня інший випускник Юліан Устіянович висловив ідею передати кошти, які були заплановані на бізнес-тур, на допомогу ЗСУ. Майже вся група підтримала цю ініціативу. «Спершу була пропозиція передати кошти в один з великих благодійних фондів, однак, зрештою, вирішили скерувати їх на локальну конкретну ініціативу та перевести їх фонду ІT4Life від Харківського ІТ-Кластеру, що зараз зосередив свою роботу на допомозі ЗСУ», – додав Анатолій. На його думку, саме невеликі внутрішні ініціативи зараз отримують найбільшу підтримку людей, адже жертводавці мають змогу побачити, кому конкретно вони допомагають, якій бригаді чи людині, та як це може покращити ситуацію на фронті одразу ж і наблизити нашу перемогу.

Бізнес-школа УКУ зі свого боку долучилась до ініціативи і дещо збільшила суму, яка була закладена на навчальний тур. Загалом до благодійного фонду  ІT4Life було скеровано 490 тис.грн. «Ми вирішили за ці кошти придбати автомобіль для наших воїнів. Окрім того, на залишок придбати засоби зв’язку», – розповів Анатолій. З допомогою одногрупників також купили 4 Starlink в Італії, долучились до збору на рації Motorola для бійців.

Анатолій сам є харків’янином, він активно організовує та підтримує різноманітні благодійні збори, які ви можете знайти на його сторінках в соцмережах і долучитися до них. За період волонтерства, розповідає він, вдалося передати на фронт вже 5 автівок і ця буде 6.  Він наголошує, що саме завдяки підтримці самих українців вдається закрити такі збори.

«Якось з СЕО Бізнес-школи УКУ Яриною Бойчук ми говорили про необхідність підтримки внутрішніх ініціатив. Зараз це, здебільшого, допомога  ЗСУ, волонтерство, але загалом дуже важлива підтримка саме внутрішніх ініціатив у соціальних групах, – каже Анатолій Пажин. – Наразі у нас у всіх єдина мета – підтримати Україну. Тому будь-які інші питання відходять на другий план. Ми розуміємо, що це важливо. Але нічого не буде без нашої перемоги. Якщо ми можемо суттєво вплинути і допомогти, то потрібно це робити!».