Заряджайтесь корисним від LvBS: найкраще за квітень

6 Тра 2021

Найцікавіші та корисні блоги квітня, які ми публікували на сторінках LvBS, і які ви могли пропустити. Ми зробили для вас коротку підбірку зі стислими інсайтами. Заряджайтесь!

Софія Опацька: «Як коронавірус змінив освіту і чого ми навчилися за рік»

Через рік після початку карантину стало очевидним, що хаос, який панував в освіті минулої весни, на жаль, у більшості процесів зберігся на тому ж рівні. Не можна вважати онлайн-навчання панацеєю, так само як не можна вдавати, що його немає і ми повернемося до попереднього стану. І викладачі, і студенти вже багато навчилися та здобули, тож «нормального» формату, ймовірно, ми більше не побачимо.

Що дуже постраждало в освіті за рік карантину? Що вдалося? Читайте повну версію статті тут.

Адріан Сливоцький про асиметричний підхід засновника Wikipedia: «Осягнувши певний успіх, він не перестав усувати всілякі «ценеможливості»

Уявіть, що ви глянули на світ і пізнали супермасштабну проблему. Відтак, ви створили ідею і систему, що дає змогу тисячам людей стати співтворцями розв’язки цієї проблеми.

Унаслідок ширини бачення, масштабів уяви, кмітливих заходів ви спорудили світову співпрацю, роблячи абсолютно мінімальні капіталовкладення. За десятиліття ви перетворили кількадесят мільйонів вкладу на кількамільярдну вартість. Ви розбили шийку пляшки – bottleneck, а саме брак легкодоступної інформації.  Більше тут.

Нотатки Книжкового клубу: як трактують роль випадковості Alumni LvBS?

«Ми не помічаємо і забуваємо тих, кому не вдалося. Але читаємо, вивчаємо, захоплюємось різними історіями успіху, намагаємось почерпнути щось звідти. Ті, хто вдумливо читає, можливо, шукають собі моделі для копіювання і навіть не заглядають глибше. Ми не приділяємо достатньо уваги везінню. Всі успіхи виправдовуємо знаннями, зусиллями та вміннями.

Але уявіть, що якщо до своїх успіхів теж підключити комплексний аналіз: наскільки там було знань, роботи, контактів, а наскільки – везіння. Можливо, я сьогодні зустрів правильну людину, без якої б це не відбулось? Насім Талеб все піддає сумнівам і є досить критичним», – резюмувала Ярина Бойчук, CEO Львівської бізнес-школи УКУ.

Більше про обговорення книги і рефлексії із зустрічі Книжкового клубу ви знайдете тут.