Зустріч LvBS Alumni в Івано-Франківську

Одразу після Brave Summit, 30 липня в Івано-Франківську відбулась чергова зустріч випускників Бізнес-школи УКУ. Від початку повномасштабного вторгнення такі заходи дещо змінили свій формат. Зараз ми також долучаємо учасників магістерських програм, які навчаються. В рамках цієї зустрічі ми познайомилися з компаніями та проєктами наших випускників, деякими релокованими бізнесами, відвідали унікальну екскурсію містом та частувались стравами з ресторацій наших Alumni.

Оскільки багато випускників Бізнес-школи брали участь у Brave Summit, ми розпочали нашу зустріч з екскурсії на Промприлад.Реновація, де відбувався саміт. Ми дізнались, як працює компанія в умовах війни та побачили цю роботу з середини. Окрім того, мали чудову нагоду посмакувати стравами від мережі  23.ресторани, співзасновницею, якого є Аліна Токмиленко, – випускниця програми MA in Human Resources and Organization Development та COO Промприлад.Реновація. Також ми провели візит у компанію Fin Impact. Галина Гривнак – засновниця компанії та випускниця програми  Key Executive MBA 2020 є також резиденткою Промприлад.Реновація.

Ще одна компанія, яка нас гостинно прийняла вже наступного дня була «Дім Мулярових», співвласницею якого є наша випускниця програми MA in Human Resources and Organization Development – Ірина Фіщук. Дім Мулярових – історична будівля заснована у 1909 році. Має статус місцевої архітектурної пам’ятки. Сьогодні це місце поєднує ресторацію, пекарню, виробництво харчових продуктів та творчий простір для подій бізнесу, навчання, культури чи інших заходів. 

Ми мали чудову нагоду познайомитись з кухнею цього закладу, скуштувати місцеві страв та продегустувати напоїв релокованих компаній. Тому про саму ресторацію хочемо вам розказати трохи більше. 

Як тільки Ви переступаєте поріг Першої сімейної ресторації Мулярових, одразу потрапляєте в іншу епоху. Це не просто заклад харчування, а своєрідний музей галицького побуту і кулінарії минулого століття. Свого часу тут мешкала видатна кулінарка Стефанія Мулярова. Вона прославилася на все місто своїми кулінарними здібностями. А зараз ця сімейна ресторація має честь продовжувати її славу.

Після 24 лютого Ірина активно працює над соціальними ініціативами, однією з яких є проєкт бізнес релокації RIDNI. Організація розповідає історії бізнесів, які були переміщені до Івано-Франківська з інших регіонів України, допомагає їм знайти нерухомість, сприяє логістиці та проводить бізнес-екскурсії. З деякими такими підприємцями нам вдалось познайомитись особисто і почути їхні історії. 

Першим гостем нашого заходу був Сергій Пилипів, керівник підприємства з виготовлення обладнання для порошкового фарбування Grafix. Підприємство знаходилося у Харкові біля танкового заводу, тому було прийняте рішення релокуватися. Переїхавши на Прикарпаття, компанія взялась також за виготовлення пічок для військових, підставок під кулемети та організувала виробництво з пошиття розвантажувальних жилетів і плитоносок. 

Дивіться повне інтерв’ю з Сергієм на Facebook сторінці Ridni.

Далі ми завітали у гості до компанії з виробництва косметики «Пілаб». Олена Захаревич, – співзасновниця та хімік-технолог компанії розповіла нам про особливості цього бізнесу та виклики з якими зіштовхнулось підприємство після релокації з Бучі. Коли влада сказала відновлювати процеси і продовжувати працювати, прийняли рішення про переміщення виробництва до Івано-Франківська. Більше про історію Олени та компанії з виробництва косметики «Пілаб» дивіться за посиланням

 

Далі на нас чекала захоплива екскурсія містом «Відкриваючи двері – відкриваємо місто» з Марією Козакевич.

Під час нашого знайомства з містом ми: 

  • дізналися цікаві історичні факти про Івано-Франківськ;
  • відчули історію міста через відреставровані автентичні двері;
  • розглянули ближче тонкощі місцевої архітектури.

Маріє є засновницею ініціативи зі збереження архітектурної спадщини «Франківськ який треба берегти», яка популяризує бережне ставлення мешканців до історичного середовища. Марія та її команда не просто реставрують двері, вікна чи ліпнину, а прагнуть відреставрувати історичну пам’ять. 

Окрім того, Марія є дружиною Юрія Козакевича, випускника Key Executive MBA Бізнес-школи УКУ, який зараз боронить нас в лавах ЗСУ. Юрій також є співвласником ресторації Fabbrica, де власне і завершилась наша зустріч. FABBRICA – це італійський ресторан з українськими продуктами. Одним з головних принципів якого є використання виключно українських продуктів, переважно локальних фермерських.  Родзинка закладу – відкрита кухня і приготування страв в унікальній печі ручної роботи.

Протягом дня ми краще познайомились, дізнались багато нового про чудове місто Івано-Франківськ, його історію та культуру. Ми познайомились з новими бізнесами та проєктами, які точно надихають та мотивують не зупинятись. Ми разом підбили підсумки двох останніх доволі насичених днів і наповнились енергією нашої спільноти. Наступну зустріч вже незабаром плануємо провести у Львові. Слідкуйте за нашими новинами. 

Вступайте на магістерські програми Бізнес-школи УКУ та приєднуйтесь до потужної спільноти LvBS Alumni.