Заряджайтесь корисним від LvBS: найкраще за серпень

2 Вер 2021

Найцікавіші та корисні блоги серпня, які ми публікували на сторінках LvBS, і які ви могли пропустити. Ми зробили для вас коротку підбірку зі стислими інсайтами. Заряджайтесь!

Юрій Самець: Сімейний бізнес – це поєднання довіри та бізнес-дисципліни

Вони шиють сорочки. У 2017 виготовили сорочки для олімпійської збірної України, орієнтувалися на експорт і мали доволі світлі перспективи у веденні молодого сімейного швейного бізнесу. 2020 рік вніс свої корективи. Коли життя у всьому світі пандемія поставила на паузу, подружжя опинилися перед вибором: шити на склад чи зупинити виробництво взагалі і перечекати до кращих часів? Сьогодні – розмова зі співзасновником компанії «Самбай». Юрій Самець, випускник програми Key Executive MBA (LvBS), та його дружина Мар’яна створили швейний бізнес у 2015 році, орієнтуючись на внутрішній ринок,  корпоративного українського клієнта та іноземні бренди (здебільшого на експорт). Повний текст тут.

Роман та Ярина Баховські: У сімейному бізнесі ти не залишаєшся сам зі своєю проблемою. Вас вже, як мінімум, двоє

Роман та Ярина Баховські – засновники архітектурної компанії COSMOS in. Architecture & Hospitality lab. Стартували свій сімейний бізнес з огляду на розуміння клопотів клієнта та бажання створити щось нове – чого ще немає та створити це нове саме в Україні.Подружжя зазначає, що важливо не йти стрімголов, завжди варто робити вибір, радитись: «У сімейному бізнесі ти не залишаєшся сам зі своєю проблемою. Вас вже, як мінімум, двоє, будь-який виклик сприймається легше, легше шукається правильне рішення». Читайте історію тут.

Олена Созанська: «Очі потрібно тримати широко відкритими й бути готовим сприймати невідворотність змін, які вже почалися»

Олена Созанська – випускниця програми Key Executive MBA Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS), засновниця проекту «Smart Space». Упродовж 7 років керувала готельним комплексом «Taor Karpaty Resort & SPA» – від етапу будівництва до отримання визнання як одного із кращих сімейних резортів України. Членкиня Ради випускників LvBS. Зараз навчається у Стенфордському університеті на програмі «Strategies for Sustainability». «Smart Space» – це сімейний бізнес, а ініціаторкою його створення є Олена Созанська. Вона розповіла про свій досвід започаткування бізнесу під час пандемії, роль навчання на програмі Key Executive MBА в її житті й поділилася думками, як зміниться корпоративна культура в постковідному світі. Повне інтерв’ю тут.