Шукаємо гармонійних рішень, – модуль Програми з інновацій та підприємництва

31 Жов 2013

Бізнес-комунікації, персональний розвиток та лідерство, аналіз даних і прогнозування, – на Програмі з інновацій та підприємництва 23-26 жовтня відбувся модуль для учасників другого набору.
Кожен спробував свої вміння у презентації власних бізнес-ідей на курсі «Бізнес-комунікації» Ярини Ключковської. Експерт зв’язків із громадськістю та корпоративних комунікацій дала усім корисні рекомендації щодо покращення презентаційних навичок.

Разом з юристом Андрієм Гринчуком учасники предметно обговорювали складні юридичні ситуації, які виникають на різних етапах розвитку бізнесу, врегулювання відносин між партнерами, а також систему оподаткування. З Іриною Симовоник розглянули можливості збору і опрацювання даних для побудови прогнозів в рамках курсу «Аналіз даних і прогнозування». А з Олександрою Баклановою аналізували різні методи вдосконалення та розвитку власних компетенцій.

Євген Глібовицький на курсі «Бізнес-комунікації» закликав учасників по-іншому організувати час, щоб мати можливість використовувати його на «фундаментальне читання», і запропонував шукати для цього гармонійних рішень.

24 жовтня відбувся майстер-клас із Марком Зархіним, відомим ресторатором (мережа ресторанів «Піцца челентано», «Картопляна хата» та ін.), який на сьогодні керує мережею з 225 ресторанів, що налічує більше мільйона клієнтів карти лояльності. Він рекомендував майбутнім підприємцям не впадати в стан “аристократичного самозаспокоєння” і бездіяльності, оскільки це критично впливає  на розвиток бізнесу, та думати про ціннісну пропозицію для клієнта: «Ми відмовлялись від пониження стандартів під час кризи і це дало нам 20% зростання прибутку», – аргументував успішний бізнесмен.

Цікавим досвідом ведення бізнесу в Аргентині поділились гості Програми менеджери компаній «Peugeot» та «Coca-Cola» в Аргентині Алехандро і Мігель Ронкороні. Ця зустріч надихнула учасників розпочинати свій бізнес саме в Україні.

Також з початком нового модуля стартував унікальний проект «Вчимо та вчимось». Він передбачає, що кожен учасник спробує себе у ролі викладача і розповість одногрупникам про ті сфери діяльності, у яких він компетентний. Так, Христина Шабат і Наталя Міхнова стали першими, хто поділився досвідом своєї професійної діяльності, зокрема у сфері PR.

Закінчився модуль натхненною зустріччю учасників першого та другого наборів Програми. Разом вони планували спільні зустрічі, розповідали про свої ідеї і ділились досвідом.