Big Day: LvBS Graduation 2022! Як це було

Понад 500 випускників Українського католицького університету , з них 51 – з Бізнес-школи УКУ. Сміливці, сповнені життєстійкості та рішучості, які цьогоріч успішно завершили навчання та доєдналися до Спільноти Alumni. Ми вітаємо вас!

«Хочу вас з глибини серця привітати із завершенням навчання, яке проходило з неймовірними викликами ковіду і війни, з невимовними жертвами, але також з великою благодаттю. Ви, як українці, показали світові щось, чого світ не очікував – Україна сьогодні є епіцентром глобальних змін», – звернувся до випускників 2022 архиєпископ-митрополит Філадельфійський Борис Ґудзяк, президент УКУ. Він закликав випускників іти і змінювати світ.

«Ви всі є, без перебільшення, українською елітою. І саме ваші світлі голови забезпечать розвиток нашої держави як вільної, сильної та незалежної європейської демократії», – з такими словами звернувся до цьогорічних випускників Бізнес-школи УКУ Дмитро Кулеба, державний діяч, дипломат та комунікатор, міністр закордонних справ України, член РНБО.
Більше 800 людей на святі, близько 700 у безперервному онлайн-включенні, 51 випускник у залі, їхні рідні та друзі, викладачі і почесні сенатори. Вітання нашим випускникам лунали з різних куточків країни та світу. На жаль, не всі мали можливість бути присутніми фізично на святі, але долучилися до нас у прямих-включеннях, зокрема учасники, що зараз у Польщі, Канаді та інших країнах світу.
CEO Бізнес-школи УКУ Ярина Бойчук звернула увагу випускників на те, що вони є втіленням популярного нині терміну резильєнтність (resilience). «Ми не просто знаємо про резильєнтність, ми її практикуємо на щодень. І те, що кожен з нас з вами тут знаходиться, свідчить про те, що ми склали цей іспит на 100 балів.
Я для себе визначаю резильєнтність навіть не як життєстійкість, а щось набагато більше: це і вижити, і вистояти, і зробити цей крок вперед понад зусилля. Здатність справлятися з труднощами, не втрачаючи власної цілісності, і це дуже прикладне до вас. Ви не розсипалися, не від’єднали від себе ролі студента. Ви прийняли рішення йти навчатися час пандемії, а випустилися в час війни. І взяли на себе зобов’язання з ролі студента дійти до ролі випускника. Ви втримали бізнес, втримали ваші колективи, хтось з вас вже вийшов на експорт, точно всі зайняли свої позиції на волонтерському фронті і ще зробили це надзусилля – написали дипломний проєкт і захистили його. Цей іспит життєстійкості ви склали на відмінно. Тепер ви можете його продовжувати практикувати, а також навчати своїм прикладом інших», – поділилась із випускниками Ярина.
Також до випускників звернувся і Ярослав Рущишин, – почесний сенатор Українського католицького Університету, фундатор та член наглядової ради Бізнес-школи УКУ, поділившись не лише історією створення Бізнес-школи УКУ, а й прикладами стійкості українського бізнесу.
«Кожний та кожна за нас, присутні сьогодні, пройшли особистий життєвий шлях, порівняти який складно і неможливо. Але всі ми в один момент обрали навчання у Бізнес-школі як шлях подальшого росту сучасного лідерства та зміцнення когорти українського бізнесу, – звернулася до присутніх цьогорічна випускниця програми Key Executive MBA Влада Недак. –
Як виміряти зміни за цей час навчання? Як людина, яка мала проблеми з фізикою в школі, сьогодні я не дам вам формулу, але можу описати вплив того самого часу на мене. Отримані знання стали важливими не тільки за обсягом, а, перш за все, розумінням, у що треба вкладати далі. Швидкість руху по життю не змінилась, але прискорилась там, де важливість прийняття управлінських рішень впливає на довгострокові плани. Світогляд набув такої масштабності, що сучасна картина світу та історичний шлях нашої країни набули нового сенсу та розуміння майбутніх процесів. Цінності, якими я керувалась в житті, стали основою для побудови мого бізнесу у майбутньому.»
І на завершення #LvBSGraduation2022 випускники пройшли (не)офіційну церемонію посвяти – Welcome to Alumni та приймали вітання від членів Ради випускників.

Церемонія посвяти цьогоріч відповідала сучасним викликам. Кожен новий член спільноти зафіксував свій внесок у перемогу та те, що нас усіх робить сильнішими. Також спільно розфарбували полотно з картою України.
Загалом, як зазначила менеджер Асоціації випускників Бізнес-школи УКУ Тетяна Новолодська, бути членом Спільноти випускників – це назавжди. Вміти користуватися цим членством – відповідальність кожного випускника. Членство у Спільноті дає певні переваги, які стали доступні для тих, хто пройшов шлях навчання і захистив диплом на одній з п’яти магістерських програм LvBS.

Що цікаво, цьогоріч серед випускників Бізнес-школи УКУ є вже двоє дітей випускників попередніх років. А загалом нас вже 550+!
Це був день, сповнений сенсів, радості і спокою, що так цінуєш останні кілька місяців. День – без тривог, з відчуттям надійного тилу, дякуючи нашим Збройним силам України. День – з неймовірним Духом і Силою спільноти УКУ.

Дивіться разом з нами повну онлайн-трансляцію