Бізнес-школа УКУ відкриває нову магістерську програму MSc in Managing Impact-Driven Organizations

31 Тра 2023

Цьогоріч важливою складовою підготовки до вступної кампанії Бізнес-школи УКУ стали зміни та оновлення портфоліо програм. Беручи до уваги актуальні виклики часу, тренди в бізнесі та освіті, команда Школи напрацювала дизайн нової програми, яка має на меті посилити освітній фокус на організаційний розвиток компаній на засадах стійкості, людиноцентризму та управлінської доброчесності.
Бізнес-школа УКУ презентує нову програму магістерського рівня MSc in Managing Impact-Driven Organizations – Управління організаціями, які впливають. Ця програма створена для людей, що прагнуть системно управляти бізнесом, забезпечувати його стійкий розвиток в довготривалій перспективі, враховуючи позитивний вплив на суспільство та середовище.
Вступ на нову програму вже відкрито, а навчання розпочнеться цієї осені.

Як зазначила академічна директорка Бізнес-школи УКУ Наталія Обозненко, портфоліо програм Бізнес-школи УКУ складено в такий спосіб,  що, починаючи від програми Key Executive MBA і завершуючи наймолодшою магістерською програмою Управління маркетингом, ми проєктуємо навчання  для широкого спектру управлінців з різним професійним досвідом та для різних галузей економіки. 

Програму Управління технологіями створено для майбутніх лідерів технологічних трансформацій, які зараз є на позиціях ТОП-менеджерів та власників  компаній як IT-галузі, так і IT-напрямків не технологічних компаній. Програма Інновації та підприємництво розрахована на молодих та креативних власників/директорів малого бізнесу з досвідом на ринку 3-7 років, які ще власноруч управляють всіма процесами й інтенсивно шукають конкурентні переваги продукту та сервісу через впровадження інновацій.  

А програма МВА зараз фокусується здебільшого на власниках зрілого бізнесу, які функціонують на ринку 10 і більше років, і для них важливим є делегування повноважень від власника до CEO, побудова інституту наглядових рад, консолідування різних бізнесів під дахом материнської компанії, розширення ринків, масштабування, продаж та злиття компаній.

І важливим не закритим запитом до Бізнес-школи УКУ був запит на програму для С-level керівників  компаній. Саме тому концепт нової програми Управління компаніями, які впливають є з одного боку відображенням ціннісного та відповідального підходу до розбудови зовнішньої екосистеми бізнесу, яку ще демонстрував митрополит Андрей Шептицький 100 років тому, і досвід якого ми вважаємо цінним прикладом самозарадності та економічної успішності.  А з іншого боку, в програму включено останні тенденції та інструменти організаційного розвитку та управління людським потенціалом.  Ці дві складові (змістові напрямні навчання) мають, на нашу думку, дати майбутнім CEO повноцінний інструментарій для управління успішним бізнесом. 

Магістерська програма Управління організаціями, які впливають – це повністю новий продукт як в Бізнес-школі УКУ, так і загалом на ринку бізнес-освіти України. Це навчання для:

  • управлінців середньої та вищої ланок, які мають або ж прагнуть мати вплив та повноваження на рівні прийняття стратегічних рішень в компаніях різної секторальної приналежності;
  • власників малого та середнього бізнесу, що прагнуть систематизувати управління та побудувати стійку систему;
  • програма буде корисною також для тих лідерів, хто прагне професійно керувати на засадах цінностей людиноцентризму,  соціальної відповідальності,  бізнес-етики і управлінської доброчесності організаціями, хто спроможний локально та глобально чинити позитивний стійкий вплив на суспільство та середовище. 

Директоркою нової програми стала Ірина Тимощенко-Петрова, експертка в галузі стратегічного планування та організаційного розвитку, яка має 18 років управлінського досвіду, спеціалізується в сфері управління людським потенціалом та розвитку управлінських компетенцій, викладачка Бізнес-школи УКУ. Ірина розповіла нам про цінність нової програми Управління організаціями, які впливають та її актуальність для бізнесу.

Управління організаціями, які впливають — це нагальна для України і світу програма. Вона про те, як будувати бізнес, вписуючи його в масштабні суспільні системи. І мова не лише про те, як бізнесу враховувати світові тренди, які, безумовно, впливають на його діяльність, мова про те, як забезпечити стійку систему зсередини. Як побудувати таку резилієнтну організацію, яка здатна чинити позитивний вплив і творити якісну соціальну, економічну, політичну зміну на краще.

Наразі управлінці в Україні потребують знань та компетенцій про те, як створювати стійкий, але в той же час гнучкий та ефективний організаційний дизайн, як, враховуючи організаційну поведінку, забезпечувати розвиток компанії та подолати втому від постійних змін, як в умовах все складнішої боротьби за таланти забезпечити дієве управління людським потенціалом, як вписати ідеї людиноцентричності, відповідальності, етики в усю систему організації. Будуючи прозору стійку впливову організацію, ми зможемо говорити про створення такого середовища (як всередині, так і назовні), в якому люди будуть реалізовувати якісні суспільні зміни.

Академічна лідерка нової програми Наталія Лагоцька, зі свого боку, поділилася деталями контентного наповнення програми. 

Програма охоплює широке різноманіття тем: від таких базових для прийняття управлінських рішень, як управлінська економіка та бізнес-аналітика, до більшою мірою спеціалізованих на певних складових діяльності компанії та управління нею: стратегічне планування, управління фінансами та ефективністю, управління знаннями та інноваціями тощо. 

Прагнучи розвинути в учасників розуміння організації, як цілісної системи, важливими темами програми є системне мислення та організаційна архітектура, управління змінами та організаційна резильєнтність. Усвідомлюючи важливу роль людини й людських взаємин в розвитку організацій та впровадженні змін, окрему увагу в програмі мають теми лідерства та управління командами, організаційної поведінки та культури. Під час навчання учасники розглядатимуть бізнес-кейси організацій різної галузевої та секторальної приналежності, що, з одного боку, дозволить засвоїти універсальні принципи управління компаніями, з іншого — усвідомити чисельність факторів, які  важливо враховувати, розбудовуючи систему організації.

Детальніше про програму MSc in Managing Impact-Driven Organizations– Управління організаціями, які впливають та умови вступу читайте на сторінці програми на нашому сайті. Слідкуйте за нашими новинами, оновленнями та презентацією програми вже найближчим часом!