Менеджмент для лідерів: Засинати з мріями, а прокидатися з планом їх реалізації

15 Бер 2017

Лідери – це не ті, хто вміють управляти іншими. Лідери – це ті, хто відкриті до нового, готові вчитися і брати на себе відповідальність. Саме такими були учасники третьої групи програми «Менеджмент для лідерів» у Львівській бізнес-школі УКУ. Минулого тижня вони завершили навчання на програмі та поділились своїми враженнями від чотирьох незабутніх модулів. Як це було – читайте у нашому репортажі!

mdl

Генеральний директор групи компаній Advanter Group, експерт з маркетингу Андрій Длігач розповів учасникам про трансформації в інформаційному просторі та комунікації, на які бізнес просто не може не зважати.

ad

«Світ став більш пласким, менш ієрархізованим і це стає викликом для бізнесу та маркетингу зокрема. Абсолютно змінилась система управління масами. Тепер кожен є носієм та комунікатором брендів. У поведінці клієнтів більше не варто шукати раціональних відповідей: відбувається продаж емоцій, а не товарів з конкретними параметрами. Аналізуючи ринок, варто досліджувати не наміри, а дії клієнтів. Вам, як власнику чи керівнику бізнесу, варто слідкувати за продажем, брати в ньому участь, відчувати вашого клієнта… Завданням бізнесу в сучасних умовах є не конкурувати між собою, а, швидше, об’єднуватись, аби спільно працювати над зростанням попиту».

ib

Ігор Блистів, маркетинг-директор компанії «Кормотех», викладач маркетингу на програмі MSc in Innovations and Entrepreneurship, випускник KEMBA LvBS розповів про непростий шлях «Кормотеху» на ринку кормів для тварин в Україні. Ось топ-3 висновки з його лекції:

  •  Перехід до інновацій життєво необхідний, якщо ви виходите на уже сформований ринок.
  • Для кожного продукту можна знайти свою нішу.
  • Комунікація – це надважлива річ для бренду. Завжди!

Андрій Рождественський, PhD, викладач LvBS та виконавчий директор Центру Лідерства УКУ говорив з учасниками про лідерство та його ознаки, про тонкощі управління людьми, а також вирішення конфліктів та способів давати ефективний фідбек.

ar

У складних ситуаціях з людьми він радить:

  • Бути відкритим до проблеми.
  • Ставити багато запитань.
  • Не приймати блискавичних рішень.

Окрім самого навчання, учасники мали незабутній надихаючий сніданок із фехтувальником-чемпіоном Паралімпійських ігор та науковцем Андрієм Демчуком, який вразив присутніх своєю історією та зарядив позитивом. А також поділився секретом, як «кожен вечір засинати з мріями, а вранці прокидатися з планом їх реалізації».

AD

Після навчання учасники отримали сертифікати та відзначили завершення програми. А ще – радо поділилися своїми відгуками.

Олександр Качуровський, Product Manager «MagneticOne» (Тернопіль)

OK

«Програма допомогла мені багато подумати і продумати. Усе почуте я пробував накладати на свою організацію. І уже маю бачення та напрацювання, що варто почати втілювати у життя. Також я зрозумів, наскільки важливою є постійна рефлексія. Це важко, але дуже корисно і для лідера, і для організації».

Альона Черненко-Диба, QA Manager «Astound Commerce» (Київ)

AD

«Деякі модулі пройшли легше, інші складніше. На навчанні вчергове переконалась, що якщо ти менеджер, то у твоєму житті має відбуватися non-stop розвиток hard і soft skills. І не варто очікувати від людей, з якими працюєш, що вони розвиватимуться і ростимуть, якщо ти як менеджер сам цього не робиш!».

Ярослав Жеребецький, «Keel Solution Aps», Львів

YZ

«Я вирішив піти на навчання у LvBS, коли у нашому бізнесі був доволі стресовий період і мені захотілось «вийти з коробки», подивитись на проблеми з іншого ракурсу. Чесно кажучи, очікував, що більше нових знань отримаю саме від одногрупників-практиків. Але вже після першого модуля на стратегічній сесії у нашій компанії використав принцип 7S та інші практичні поради, які ми отримали від професора Михайла Винницького, і отримав дуже важливі відгуки від колег. Зрозумів, що прийшов час змін і систематизації, і вже думаю про МВА.