Прощання з Героєм України Олегом Воробйовим

29 Чер 2022

28 червня, у День Конституції України, укаїнці попрощалися з Героєм, захисником України – Олегом Воробйовим, який  був учасником магістерської програми MSc in Technology Management Бізнес-школи УКУ. Він загинув 30 травня 2022 року за нашу свободу та незалежність України у війні з російським окупантом. 

«Я довіряю Богу і знаю, що Його план найкращий для мене, але одночасно він дуже важкий емоційно. Може Бог нас врятує? Тоді це буде справжнє диво. І такі дива вже кілька разів були зі мною за цей час. Але ми ж з вами знаємо, що земне життя не є найвища ціль для християнина. То ж якщо для Життя Вічного треба все це пройти і, можливо, навіть загинути, значить на те Його воля і це є добром для мене», – писав за 5 днів до загибелі Олег Воробйов.

Олег був учасником магістерської програми MSc in Technology Management Бізнес-школи УКУ, старшим лейтенантом, кандидатом фізико-математичних наук. Він також був учасником АТО на сході України. Після повернення з АТО разом із дружиною Олею Воробйовою, з якою виховував двоє дітей, заснував проєкт психологічної підтримки для сімей учасників АТО «Щасливі разом». Ми прощались із Героєм у символічний день, коли наша країна відзначає День Конституції. 

​​Ольга Воробйова, дружина Олега, згадує: «Якби ви знали, як Олег радів, коли почав вчитися в Бізнес-школі УКУ, як чекав кожного модуля! Чесно кажучи, я і сама їх чекала, бо кожен раз Олег повертався з навчання з величезним захопленням і купою нових ідей. Ми ще довго обговорювали з ним те, що було на модулі, він розповідав кейси, показував відео, відразу мав купу ідей, де застосувати нові знання. З часом мені навіть почало здаватися, що і я наполовину навчаюся в бізнес-школі. Інколи ми могли півночі обговорювати якусь ідею, малювали плани на майбутнє… Але почалась війна…»

Своїм спогадом про Олега ділиться також Христина Дольна, операційна директорка LvBS:  «Людина, яка закумулювала в собі стільки знань, досвіду та сенсів і яка радо ними ділилась. При тому він завжди мав про запас ще запитання, якими штовхав всіх, хто був поруч на «глибоку воду». Я щаслива, що мала у житті можливість зустрічі з Олегом та дуже хочу мати змогу пронести цю пам’ять, теплі спогади і вдячність далі».

Одногрупник Олега Юрій Яворський згадує: «Олег був надзвичайно розумною, доброю та позитивною людиною, одним з тих, хто випромінює промінчики світла та гуртує довкола людей. Йому завжди якось легко та невмисно вдавалось створити курйозну ситуацію, тим самим піднявши всім довкола настрій, а особливо з ним було надзвичайно цікаво погомоніти на різні теми, почути його думку чи роздуми».

Скорбота не полишає наші серця. Єднаймося у молитві.

Вічна слава та пам’ять Героям!

За ініціативи Бізнес-школи УКУ та родини Героя Олега Воробйова, Український католицький університет відкриває іменний стипендіальний фонд на честь Героя Олега Воробйова. Зробити вашу пожертву ви можете за посиланням: https://lvbs.top/mqp

Фото: Богдан Ємець

Джерело цитати Олега: Лілія Гуцол