Insights from «Well-Being Leadership Conference 2024»

29 Тра 2024

Другий рік поспіль ми мали унікальну нагоду вітати міжнародну конференцію «Well-Being Leadership Conference» від Центру Лідерства УКУ в партнерстві з Бізнес-школою УКУ, а цього року також із Ivey Business School (Канада)!

12 спікерів з України та з-за кордону, які радо ділилися унікальними науковими напрацюваннями, дослідженнями, досвідом, практичними інструментами, тенденціями з теми лідерства та ментального здоров’я за модераторства Андрія Рождественського, PhD, виконавчого директора Центру Лідерства УКУ.  Кількома висновками від наших спікерів ділимося з вами.

Зокрема, Софія Опацька, декан-засновниця Бізнес-школи УКУ та проректорка зі стратегічного розвитку УКУ поділилася результатами дослідження на основі опитувань керівників та власників бізнесу про роль бізнес-лідерів у створенні нормальності.

«Кількома цитатами з моїх інтерв’ю я хочу поділитися з вами, адже багатьох зараз хвилює тема, яким має бути справжній лідер.

Керівники вказують, що до лідерів зараз особливо великі очікування, усі потребують підтримки і ця підтримка може відбуватись не лише між керівниками та підлеглими. Важливо, щоб вона була серед людей поряд. 

На мою думку, зараз ми спостерігаємо більше «людського обличчя» в лідерів. І цього дуже не хочеться втратити, тому важливо, щоб підхід «людина в центрі» закріпився в українському бізнес-середовищі», – наголосила Софія.

«Лідерство є функцією характеру, компетенції та відданості. Попри обмеження, ми вважаємо, що результати нашого дослідження сприяють глибшому розумінню того, як характер впливає на мотиваційні процеси, подальшу лідерську поведінку та, зокрема, активне вирішення кризових ситуацій», – говорить Жерард Сейтс, PhD, професор з організаційної поведінки в Ivey Business School.

Жерард Сейтс ділився з учасниками доповіддю на тему «The Effect of Character on Stress Coping Responses Through Motivation to Lead».Серед спікерів конференції були й студенти магістерських програм MA in Human Resources and Organization Development та Key Executive MBA Бізнес-школи УКУ, які презентували напрацювання своїх магістерських досліджень і практичного досвіду.

Зокрема, Світлана Гнатів, HR Business Partner в Global Logic розповідала про людиноцентричний підхід до скорочень та звільнень працівників.

«Те, як ми звільняємо людей, впливає на те, як ми втримуємо тих з якими хочемо працювати та яких вважаємо талантами».

Світлана ділилася кейсами, що означає бути людиноцентричною організацією, та які це створює ефекти для бізнесу, в тому числі й з фінансової точки зору.

Про різні стилі лідерства і темою «Shaping Success: The Impact of Leadership Behavior on Employee Job Satisfaction» поділилася з гостями Віра Друзь, Head of People and Culture в ІТ-компанії AIThoni,

«Зараз ми зустрічаємо нові стилі лідерства – про залученість людини, про те, щоб чути думку кожного, про справедливий підхід та екологічне середовище». 

Тарас Василишин, Managing partner в Digital agency «Panem», студент Key Executive MBA в Бізнес-школі УКУ говорив на тему «Розвиток резильєнтності в сервісній компанії при глобальних викликах». Він наголосив на важливості партнерства між командами, а не конкуренції, як ключового елемента успіху.

«Кожна українська компанія зараз – український голос у світі», – підкреслив Тарас.

Окремий виступ був присвячений темі «Interactive Effects of Leaders’ Character Dimensions On Bribing Behaviors and Its Relation to Managerial Derailing. An Online Experiment» від Андрія Рождественського та Лукаса Монзані, PhD, доцента  з організаційної поведінки в Ivey Business School.

Також в конференції взяли участь й інші експерти з не менш актуальними науковими доповідями, базованими на практиці та дослідженнях: Олександра Альхімович, Олександра Ляшенко, Андрій Жолоб, Олександр Аврамчук, Сімантіні Патак.

 

Слідкуйте за нами і нашими соцмережами, а також за сторінками Центру лідерства УКУ, де найближим часом ділитимемося з вами більш повними статтями з конференції. 

Дякуємо всім учасникам та спікерам за цінні знання та основу для роздумів!