Які інсайти дарує Книжковий клуб Бізнес-школи УКУ? Підсумки 2023 року

2 Січ 2024

Підсумкова зустріч Книжкового клубу LvBS Alumni у 2023 році відбулась у кав’ярні випускника програми Key Executive МВА Арсена Шлапака KREDENS CAFE. Ця кав’ярня постраждала під час влучання уламків снаряду влітку 2023, та попри все відновила свою роботу на 4-ий день. Загалом впродовж року відбулося 8 зустрічей клубу та було прочитано 8 книг, над якими ми рефлексували в колі Спільноти. Ми відвідали 7 компаній членів Спільноти Бізнес-школи УКУ. Які книги ми читали, та чим для учасників став Книжковий клуб за ці роки – читайте далі.Які книги обирали учасники Книжкового клубу LvBS Alumni у 2023 році?

7 компаній, які ми відвідали, це компанії учасників програм, випускників магістерських програм та середньострокових програм Бізнес-школи УКУ (Кормотех, Miligus – тактичний одяг, Gorgany та Turbat, Kredens Cafe, паб Дублін, IconArt та Shum Art Gallery, Hochu-rayu – design bureu).

Загалом за цей рік зустрічі Клубу відвідало 110 учасників, додалося 20 нових людей, що становить 20%. Ми сподіваємося, що в 2024-му році до нас приєднається ще більше поціновувачів книг зі Спільноти Бізнес-школи УКУ.

Ми навчилися читати книжки зовсім асиметричним чином

Чому учасники приходять до Книжкового клубу Бізнес-школи УКУ? Ми вирішили їх запитати особисто.

  • Основний стимул, чому я сюди приходжу на зустрічі Клубу: це стимулює читати книжки, а ще ми збагачуємося від книг, бо ми прочитали, зустрілися, обговорили і хтось ще якусь історію розповів. 
  • Я отримую більше інсайтів від інсайтів людей, тим самим множу свої інсайти.
  • Ці зустрічі – це: Люди. Розвиток. Спілкування.
  • Нічого так не мотивує, як дедлайн для прочитання книги.
  • Цікаво як різні люди про одну і ту саму книжку говорять і що виділяють для себе.
  • Це зовсім інше ціннісне середовище.
  • Це моя найулюбленіша спільнота. Мені здається, на Галичині є ця традиція спільного існування. Ця намацальність спільноти є для мене дуже важлива. Я очікую, ще більше отримати натхнення і зростання нас, як спільноти.
  • I think the best thing about the club is to learn the deeper opinion on current topics that company of people leads to a desire to read.
  • Для мене і люди в клубі, і різноманіття профілів, хто чим займається і хто ким є в житті, є теж дуже цікавим і дає розуміння широти абсолютно різних напрямів. А по-друге, тільки відрефлексований досвід стає знаннями.
  • Крім усього іншого клуб для мене це і про стабільність. При цій  круговерті, що несеться, ти точно знаєш, що це буде, що прийдуть люди, які створюють тепло навколо.
  • Я постійно в якихось задачах і проблемах, а книжковий клуб – це книжки і люди, в яких є пошук перспективи погляду на ці проблеми, це інсайти від інсайтів інших людей.
  • Спілкування. Спільнота. Середовище і хочу додати четверте С – Стабільність.
  • Коли ми завершили навчання в Бізнес-школі УКУ, то домовились зустрітися регулярно, і по суті цей клуб і став регулярним форматом. Коли ми тут спілкуємось, то це щось більше ніж вогник, якому не даєш погаснути – це ніби полум’я
  • Стабільність – це та річ, яка дуже потрібна, і це спосіб близько бачити всіх вас, це нагода збільшувати спільноту, і з клубу народжуються й інші проєкти.

Які книги обиратимуть учасники Книжкогового клубу вже в новому 2024-му році? Поділимося цим зовсім скоро. 

Як відбуваються зустрічі Клубу, дивіться у Меморандумі.

Мета Книжкового клубу Бізнес-школи УКУ– об’єднати випускників довкола читання і рефлексій передусім бізнес-літератури, але не лише її, із залученням експертів і в клубному форматі Alumni LvBS. Це також можливість спілкуватись у спільноті Alumni, lifelong learning, особистісний розвиток. Книжковий клуб діятиме на постійній основі, зустрічі відбуватимуться раз у два місяці. Книжки обиратимуть учасники клубу з переліку, який формуватиметься за рекомендаціями викладачів школи, світових бестселерів, топ-книг із різних напрямків. Членом клубу можуть стати випускники магістерських програм LvBS, гостями можуть бути учасники магістерських програм LvBS та запрошені експерти.

Зустрічі відбуваються в компаніях випускників. Ми раді отримати пропозиції локацій для наступних зустрічей Клубу від наших випускників, у цій формі.