«Навчання у час війни – це необхідність». Успішні завершення програм управлінського розвитку у Бізнес-школі УКУ

10 Сер 2022

6 серпня успішно завершилася навчальні програми Бізнес-школи УКУ «Ефективне управління малим бізнесом» та «Бізнес-рецепти для медцентрів». У час війни для розвитку бізнесу важливі горизонтальні зв’язки, тому учасники програм мали унікальну нагоду не лише навчатись, а й поділитись один з одним цінним досвідом з різних сфер.

«Навчання у час війни це необхідність. Адже ситуації змінюються і ми потребуємо думок, на які можемо опиратись. Навчальна програма Бізнес-школи УКУ «Ефективне управління малим бізнесом» мала стартувати ще у лютому 2022 року. З об’єктивних причин ми не змогли провести навчання на кампусі. Проте, вже у квітні ми провели 4 безкоштовних вебінари для учасників програм «Ефективне управління малим бізнесом» та «Бізнес-рецепти для медцентрів», адже нам було важливо надати підприємцям так звані «опори» для розвитку бізнесу у час війни та підтримки економіки України. І вже в червні цього року ми зустрілися в офлайн форматі на кампусі LvBS», розповідає Олена Сенько, керівниця програм управлінського розвитку у Бізнес-школі УКУ.

«Я певна, що немає вже куди відкладати життя і потрібно діяти тут і зараз. Жити так, як ми жили до 24 лютого 2022 року вже не вийде. Тож зараз саме той час, коли потрібно адаптуватись до нових умов, систематизувати знання та обмінюватись цінним досвідом», продовжила Олена.

Перший день цього модуля був присвячений знайомству зі світом фінансів в бізнесі разом з Юрієм Заярним. В процесі навчання учасники дослідили тему фінансових показників та звітів, дізнались, як читати і робити висновки на основі P&L, та як виявити, на що витрачаються грошові кошти в бізнесі. Разом з Людмилою Семенюк учасники заглибились у тему бюджетування, інвестицій та попрактикували свої навички на базі реального бізнес-кейсу. 

Про Сучасні бізнес-моделі та ключові рішення маркетингової стратегії говорили з Андрієм Длігачем, співзасновником Центру економічного відновлення та головою Advanter Group. Ольга Поліщук розповіла більше про оцінку та вибір цільової аудиторії, ефективні комунікації та маркетинговий бюджет. Разом з Олександром Короговним, співвласником та керуючим партнером digital-агенції iLION ми розглянули базові інструменти цифрового маркетингу та ключові показники ефективності. 

 

Василь Бабій – учасник програми «Ефективне управління малим бізнесом» та власник ресторану мексиканської кухні Тако-Тако поділився своїми враженнями від курсу: «Від початку повномасштабного вторгнення основні виклики з якими я зіштовхнувся – це підтримка людей та правильна комунікація в середні команди. Тоді цей кризовий менеджмент відбувався більше на інтуїтивному рівні і вже зараз я думаю, що зробив би все інакше. Окрім того, фінансові питання стали теж своєрідним викликом. Тому цей навчальний модуль був найскладнішим для мене, та водночас найбільш інформативним. А вже цього тижня, одразу після закінчення курсу я почав робити різні аналізи, які не робив раніше, рахувати показники, оцінювати метрики. Це дуже круто, що зараз вже є розуміння, як розвиватись і будувати всю структуру».

Ігор Романовський, власник дитячої клініки «Dr.ROMANOVSKIY. Сучасна педіатрія», розповідає у публікації Facebook: «Візія, місія, стратегія, операційний менеджмент, HR, фінанси, маркетинг, кризовий менеджмент усі ці теми викладали практики, які мають реальний успішний досвід. Особливість навчання у Бізнес-школі УКУ полягала у тому, що не просто «начитують лекції», а спонукають тебе мислити, вирішувати завдання, що значно підвищує ефективність навчання. А головним бонусом цього навчання стало  знайомство та спілкування з чудовими українцями-лікарями та представниками інших сфер, які завдяки своїм бізнесам роблять нашу країну краще у ці дуже складні часи».

Софія Молчко, учасниця навчальної програми «Бізнес-рецепти для медцентрів» також ділиться відгуком:

Програма «Бізнес-рецепти для медцентрів» це справді рецепти для успішного розвитку невеликого медичного центру. Програма класно скомпонована, багато викладачів саме з медичного бізнесу і діляться цінним досвідом роботи та лайфхаками конкретно в цій сфері. На наступний тиждень після закінчення навчання я зразу ж взялась до впровадження нових знань в життя, почала з впорядкування фінансів, адже зразу з‘являється розуміння що до чого.

А особливо цінною є спільнота, яку сформувала ця програма, люди, з якими можна обмінюватись досвідом, ділитись спільними болями і їхнім вирішенням та об’єднуватись для ще кращих результатів. 

Наступний набір на навчальні програми «Ефективне управління малим бізнесом» та «Бізнес-рецепти для медцентрів» запланований на осінь. Слідкуйте за новинами Бізнес-школи УКУ, навчайтесь та вдосконалюйте свій бізнес разом з нами.