Є багато «талановитих лузерів», найважливіше — важко працювати: 8 порад від CEO modnaKasta

24 Тра 2017

Є багато «талановитих лузерів», найважливіше — важко працювати: 8 порад від CEO modnaKasta

«Коли ти виходиш із точки «0», але кожного дня наполегливо працюєш, то щодня стаєш своєю кращою версією», – каже CEO компанії modnaKastaАндрій Логвін. Його найкращі поради інноваторам занотував під час виїзного навчального модуля у Києві учасник групи MSIE5 Магістерської програми з інновацій та підприємництва Тарас Прокопишин.

MK

  1. Я вважаю, що молодим підприємцям на початках не потрібно займатися ні інноваціями, ні стратегіями. Це лише заважатиме. На стартовому рівні надто багато знань — це можливо й гірше, аніж їхня відсутність. Це доволі провокативно звучить, але якщо ви маєте простий продукт і продаєте його, то вам не обов’язково знати теоретичних особливостей ціноутворення, категорійного й фінансового менеджменту… Це буде заважати, бо ви думатимете про теоретичні моделі, а не про основне — продаж продукту.
  2. Не треба теоретичних стратегій! Твоя стратегія — це твій клієнт.
  3. Стратегія «копіювати модель, робити дешевше та швидше» для України сьогодні найуспішніша.
  4. Інновації — це дуже-дуже дорого. І знайти правильне інноваційне рішення — дуже непроста справа.
  5. Бен Горовіц колись казав, що ніщо так не ламає компанію як зростання у два рази. Але чим далі й вище ідеш, тим більше бачення, знань і досвіду маєш.

Читайте більше: Щоб бути ефективним підприємцем, мусимо вміти сегментувати

Logvin

6. Ми дуже схильні до пояснювання своїх негараздів. Наш інтелект працює на вигадування креативних виправдовувань. Але чому не направити ці зусилля на конструктив? Зараз є багато можливостей і живучи навіть у Амвросіївці можна побудувати глобальну компанію. Ніхто дотепер не мав таких можливостей. І неважливо скільки тобі років, і наскільки багато у тебе знань. Найскладніше — побороти себе.

7. Життя може змінюватися дуже радикально. Але ніколи не можна думати, що ти знаєш усе і що є експертом.

8. Характер набагато важливіший, аніж інтелект і талант. І це класно! Бо коли ти виходиш із точки «0», але кожного дня наполегливо працюєш, то щодня стаєш своєю кращою версією. І маєш більше шансів, аніж просто талановита людина, яка думає, що вона розумна. У світі дуже багато «талановитих лузерів», найважливіше — важко працювати.

 Дізнатися більше: До 31 травня триває рання реєстрація на Магістерську програму з інновацій та підприємництва.