Управлінці зі Львова, Рівного та Харкова розпочали навчання у LvBS

23 Жов 2014

15 жовтня до великої спільноти Львівської бізнес-школи долучилась нова група учасників програми Key Executive MBA. Управлінці зі Львова, Рівного та Києва мають не просто різні беґраунди, а й представляють різні типи організацій: великий бізнес (фармація, агропромисловий комплекс, легка промисловість), соціальний бізнес, неурядова організація та УГКЦ.

Гостьовим спікером на урочистостях з нагоди старту нової групи став Сергій Гусовський –  відомий ресторатор, бізнесмен, який вирішив піти у політику, аби втілювати реальні зміни в Україні (з 2014 року депутат Київради). Він закликав українських підприємців іти у політику, і переконаний, що відродження України відбуватиметься через міста: «Люди, які не байдужі, будуть змінювати локальну ситуацію». 

Вступний модуль на програмі KEMBA мав на меті ввести учасників у бізнес-контекст та ознайомити з бізнес-стратегіями. Протягом першого дня учасники слухали курс «Вплив макроекономіки для прийняття управлінських рішень». Ярослав Притула, к.ф.-м. н., доцент кафедри міжнародного економічного аналізу і фінансів ЛНУ ім. І. Франка, знайомив учасників з базовими принципами макроекономічного аналізу та його актуальністю в період світової рецесії. Вже наступного модуля група дискутуватиме на тему макроекономічних інструментів виходу з кризи.

Змінивши макрорівень на особистісний, учасники разом з Наталкою Шпот, бізнес-тренером, директором  Львівської школи проектного менеджменту, аналізували власні стилі навчання, вчились взаємодіяти у новій групі. Що важливо, завдяки вправам, учасники не лише перезнайомились, а й дізнались, чим вони стануть корисні для групи та що група може дати кожному з них.

Жоао Перре Віана, засновник інвестиційного фонду «LeonardShop», знайомив учасників з принципами побудови інноваційних бізнес-моделей. На прикладі численних успішних компаній, управлінці аналізували, як працювати з найновішими споживчими трендами. Разом з викладачем група мала змогу розробити власні бізнес-моделі інноваційних продуктів.

Останній день першого навчального модуля управлінці програми KEMBA провели на курсі «Стратегії блакитних океанів» Павла Шеремети, голови Дорадчої ради LvBS, екс-міністра економічного розвитку та торгівлі. Учасники ділились з Павлом Шереметою своїм управлінським досвідом, міркували над точками болю клієнтів та аналізували свої компанії за стратегією блакитного океану.

Одним з основних принципів Львівської бізнес-школи є побудова успішної Спільноти учасників та випускників. Саме тому на закінчення модуля ми об’єднали зустріч спільноти Alumni Key Executive MBA з новою групою КЕМВА. У неформальній атмосфері учасники MBA та випускники ділись здобутками та планами, а також спільно з Павлом Шереметою випрацьовували основні кроки ефективної розбудови мережі випускників Львівської бізнес-школи.