LvBS стала партнером панелі Shaping Davos Світового економічного форуму в Давосі

21 Січ 2015

Цього року зустріч Світового економічного форуму вийшла за межі Давосу – 40 міст з усього світу організували місцеві сесії Shaping Davos та стали учасниками панельних дискусій у Давосі. Місцеву сесію у Львові організував 21 січня львівський хаб спільноти Global Shapers за підтримки Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS).

Разом із хабами у Піттсбургу (США), Кіто (Еквадор), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія) львів’яни мали можливість приєднатись до дискусії в онлайні «Від ідеї до дії: творення культури інновацій» в Давосі.

Софія Опацька, декан Львівської бізнес-школи під час панельної дискусії зазначила, що в українському суспільстві для творення культури інновацій критично важливо формувати довіру і культуру ділення.

На запитання від модератора дискусії у Давосі, який приклад інновацій можна навести у Львові, декан LvBS  розповіла про ІТ-індустрію міста. «Ще кілька років тому важко було уявити, що у одній аудиторії можуть навчатися працівники різних компаній: менеджери боялись конкуренції і переманювання талантів. Але створення ІТ-кластеру у Львові, також навчальної програми для ІТ-фахівців у LvBS створили нові можливості для співпраці. ІТ-компанії зрозуміли, що об’єднавшись можуть набагато більше. Тепер ми бачимо як вони співпрацюють, інвестують  у розвиток бренду міста і розвиток талантів. Це дало імпульс для усієї технологічної галузі в Україні», – зазначила Софія Опацька під час прямого включення з Давосом.

На важливості співпраці для формування культури інновацій наголошували усі учасники дискусії. Так, Джим Снабе (Jim Hagemann Snabe), керуючий директор Світового економічного форуму, вважає, що глобальні проблеми сьогодні не може вирішити жодна компанія наодинці. «Тільки, якщо ми об’єднаємось, то зможемо втілити великі ідеї і вирішувати важливі проблеми для всього людства. Тому важливо, що Світовий  економічний форум у Давосі об’єднує і представників великих компаній, і політиків. На майбутнє треба запрошувати на Форум і представників малого бізнесу, і компаній, які швидко зростають, а також тих, які є піонерами у технологіях».  

Джим Снабе також звернув увагу на виклики, які, на його думку, повинні обговорити учасники цьогорічного форуму у Давосі. Перш за все, ідеться про технології, які без сумніву, будуть окреслювати наше майбутнє: «Слід говорити не просто як ми можемо створити інфраструктуру, а й як зробити технології доступними для всіх. Ще одна актуальна проблема, рішення якої треба шукати спільно, – безробіття серед молоді», – підсумував він.  

«Для нас як для країни дуже важливо поставити інновації у наш щоденний розклад, – наголосила Софія Опацька, підсумовуючи дискусії. –  Молоді люди повинні не лише шукати роботу, а й створювати нові робочі місця. Також для нас, громадян важливо постійно контролювати і штовхати політиків, публічних людей, аби вони діяли і працювали над змінами в Україні».

Учасниками у панельної дискусії в Давосі стали Андреа Іллі (CEO, illycaffe), Джим Снабе (керуючий директор Світового економічного форуму), Холгер Спілберг (Head of Digital Innovation, Credit Suisse) та представники хабів Львова, Піттсбургу, Кіто, Ер-Ріяду.

Додамо, що як повідомив Дмитро Шимків, заступник Глави Адміністрації Президента України, цьогоріч під час Форуму відбудеться декілька сесій, присвячених Україні: «Майбутнє України», яка пройде у форматі дискусії з Петром Порошенком, «Сценарії для України: вихід з порочного кола» – спеціальна сесія, під час якої розглядатиметься питання, як Україна може досягти підзвітності та прозорості в державних інституціях задля закладення фундаменту для розбудови нового соціального контракту та впровадження реформ, «Женевська ініціатива для України» – додаткова спеціальна сесія для представників великого бізнесу та органів влади України, Росії та інших світових держав щодо вирішення проблем та економічних наслідків, що виникають через військовий конфлікт в Україні, та «Український сніданок в Давосі».

«Головним завданням цьогорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму для України є чітке донесення до учасників саміту того, що Україна вже інша, і реформи в Україні є невідворотними», – наголосив Дмитро Шимків.

Відео панельної дискусії «Від ідеї до дії: творення культури інновацій»

Довідка
Global Shapers Community – це об’єднаннях молодих лідерів (20-30 років), які ефективно втілюють позитивні локальні та глобальні зміни у своїх містах. Global Shapers — ініціатива Всесвітнього економічного форуму у Давосі, яку втілюють з метою надати можливість молодим людям впливати на глобальні рішення, які приймають учасники Форуму. В Україні діє чотири осередки – Львів, Київ, Одеса, Харків.