Бізнес-школа УКУ розпочала серію семінарів «Глобальна Україна»

24 Кві 2024

«Глобальна Україна» організована з метою систематичного обговорення глобального контексту, в якому відбувається розвиток України, задля ухвалення якісніших рішень – з фокусом на війну, новий світовий порядок та сценарії, світові проблеми в Україні, міжнародні та українські трансформації.

Семінари проводитимуться у форматі регулярних (раз на 1-2 місяці) одноденних живих зустрічей у Львові на базі Українського католицького університету з постійним складом учасників та учасниць та запрошеними промовцями з числа провідних міжнародних експертів. Заходи організовані Ярославом Грицаком та Валерієм Пекарем у партнерстві з Бізнес-школою УКУ.

На першій зустрічі було розглянуто позицію Китаю щодо війни в Україні. Гостем цього заходу став доктор Сяою Лу (Xiaoyu Lu), який здобув докторат в Оксфорді, а зараз працює у Школі міжнародних досліджень Пекінського університету. 

Доктор Сяою Лу підтримує Україну, від початку війни декілька раз її відвідував. Він вважає, що українське розуміння позиції Китаю є не цілком адекватним. Зокрема, у своєму виступі він намагався спростувати чимало поширених уявлень, а також описав можливі сценарії еволюції відносин. Впродовж дня учасники й учасниці семінару детально обговорили китайську зовнішньополітичну стратегію та можливі кроки України.

Наступні семінари серії будуть присвячені стратегіям інших важливих для українського майбутнього країн, чиї позиції нами ще недостатньо вивчені.