Друга зустріч Книжкового клубу LvBS буде присвячена книзі Насіма Талеба «Обдурені випадковістю»

24 Бер 2021

Друга зустріч Книжкового клубу, членами якого є випускники та учасники LvBS, переноситься на 22 квітня. Для рефлексії випускники обрали книгу Насіма Талеба «Обдурені випадковістю. Незрима роль шансу в житті та бізнесі».

«Одна з найприкладніших книжок Насіма Талеба, в якій ідеться про свідоме ставлення до ризику й випадковості. Читач неминуче перегляне свій досвід і шлях до успіху (чи невдачі), а також подумає про інших людей, які видаються неймовірно успішними. Адже часто ми бачимо результат, але не надаємо достатньої уваги процесу, який привів до нього», – про це у короткій рецензії, яка вийшла на звороті книги, зазначила Ярина Бойчук, CEO Львівської бізнес-школи УКУ. Книга вийшла українською у видавництві «Наш Формат» у 2020 р.

Насім Талеб – лівансько-американський есеїст, математик, колишній трейдер і фінансовий аналітик, філософ, науковець, який в своїх працях розглядає проблеми випадковості та ймовірності. «Обдурені випадковістю» (2001) була першою книгою Талеба для широкої публіки на тему недооцінки людьми ролі випадковості в житті. Журнал «Fortune» назвав її однією з 75 найрозумніших книг. Вона входить до серії «Невизначеність» «Incerto», яка об’єднує такі книги, як «Чорний Лебідь», «Антикрихкість»,«Прокрустове ложе». 

Насім Талеб є випускником Сорбонни та Вортонської школи бізнесу, співробітником Курантівського інституту математичних наук, університету штату Массачусетс, Лондонської бізнес-школи та Оксфордського університету, професором інженерії ризику Нью-Йоркського університету. Співредактор журналу «Ризик та аналіз рішень» (з вересня 2014), провадить викладацьку діяльність в області фінансів. 

Як пройшла перша зустріч Книжкового клубу обговорили, присвячена книзі «Мислення швидке й повільне» Деніела Канемана

Цю зустріч Клубу прийматиме у себе випускник програми MSc in Technology Management, член Ради випускників LvBS Валерій Шипунов. Учасники клубу зустрінуться в компанії Innocode AS.

Співведучі: Валерій Шипунов, Ростислав Пендюк

Експерткою на цю зустріч запрошено Ярину Бойчук, CEO LvBS

Пригадаємо, що Мета клубу – об’єднати випускників довкола читання і рефлексій, передусім, бізнес-літератури, але не лише її, із залученням експертів і в клубному форматі Alumni LvBS. Це також можливість спілкуватись у спільноті Alumni, lifelong learning, особистісний розвиток. Книжковий клуб діятиме на постійній основі, зустрічі відбуватимуться раз у два місяці. Книжки обиратимуть учасники клубу з переліку, який формуватиметься за рекомендаціями викладачів школи, світових бестселерів, топ-книг із різних напрямків. Місце проведення зустрічей – компанії випускників LvBS, ми поєднуємо формат з Alumni company visit. Членом клубу можуть стати випускники магістерських програм LvBS, гостями можуть бути учасники магістерських програм LvBS та запрошені експерти.

Запрошуємо усіх випускників та учасників приєднуватись до нового проекту спільноти – Книжкового клубу LvBS.