Дискусія до Дня матері. Бізнес – як дитина: приймати ризики і діяти процесно

9 Тра 2021

Чому важливо до бізнесу ставитись як до власної дитини, як якісно маневрувати між домом та роботою та чому не варто боятись брати дітей на роботу. Про все це і більше ми мали змогу поспілкуватись у стінах LvBS у межах тематичної дискусії до Дня матері, на яку завітали чотири успішні матусі, які з задоволенням ділились власним досвідом та цінними лазівками: Марія Бей, Соломія Чубай, Галина Славич та Вікторія Христенко. Модерувала процес мама, CEO LvBS Consulting Роксоляна Вороновська. 

Слухачі розмови мали унікальну можливість розпитати успішних жінок про ведення їх бізнесу та стилю виховання дітей, адже дискусія крутилась довкола теми: «Материнство VS бізнес: чи потрібно обирати».

Загалом, на зустрічі ми обговорили таке:

  • як материнство впливає на бізнес;
  • усталені міфи про будні мам;
  • що спільного у веденні бізнесу та материнстві;
  • як будувати кар’єру і якісно приділяти час дітям.

Ділимось із вами кількома інсайтами поєднання материнства та бізнесу, якими  героїні  обмінювались впродовж нашої душевної жіночої зустрічі:

«Материнство надихає на розвиток бізнесу: поєднувати, зростати разом, примножувати успіх.
Бізнес – як дитина, це паралельні досвіди, націлені на результат. Я навчилась делегувати, а це неймовірно  важливо і в бізнесі, і в материнстві», – поділилась Галина Славич, співзасновниця Дитячого медичного центру «UP», яка разом із чоловіком виховує 5 дітей.

«У материнстві немає перфекціонізму, це про баланс. Тут важливо розуміти, що батьківство – це процес і як все вийде з вихованням, ми зрозуміємо лише коли діти виростуть. У бізнесі ж зараз відбувається перехід від патріархату до моделі рівності. Тому так важливо вже зараз виховувати (особливо синів), що це однакова відповідальність – виховання дітей», – переконана Вікторія Христенко, керівниця проєктів і програм ТзОВ «Школа вільних та небайдужих», депутатка Львівської міськради. Мама трьох діток.

«Нам усім треба вчитись простіше ставитись до факту присутності дітей на роботі і не боятись при потребі дитину брати з собою, це не так страшно насправді. З часів мого головування у Мистецькому Об’єднанні «Дзига» є чимало фотокадрів із різноманітних подій, де Олекса десь неподалік мене грається літачком чи трансформером і зараз цей час у нього – один із улюблених спогадів дитинства. Дитині постійно потрібна видима підтримка з боку батьків, якщо вона її не відчуває, то у майбутньому їй буде важче досягти професійних висот», – поділилась Соломія Чубай, музикантка, вокалістка та продюсерка літературно-музичних проєктів, громадська діячка, благодійниця. Мама сина з аутизмом.

«Найчастіше саме жінки є менеджерами у своїх родинах. У той же час чоловіки важче входять у жіночі сфери, аніж ми у чоловічі.  І часто самі ж жінки не впускають чоловіків до «домашніх справ», хоча декотрі з них цього свідомо прагнуть. Є чимало дієвих рецептів (література, тренінги) як успішно керувати бізнесом, а по суті це те ж саме, що керувати сім’єю. Кожна моя справа – то дитина і все працює злагоджено тоді, коли ти готовий до кінця йти і віддавати. Формула дуже проста: якщо ти вкладаєш – ти отримуєш», – резюмувала Марія Бей, випускниця програми Key Executive MBA Львівської бізнес-школи УКУ, співвласниця міжнародної логістичної компанії «Бей-Транс». Разом із чоловіком виховує 4 діток.

Тематичні зустрічі LvBS Alumni – це унікальна можливість для спілкування у спільноті Alumni, lifelong learning, особистісний розвиток у колі однодумців та фахових експертів.