Хто немає власного проекту майбутнього, стає ресурсом для тих, хто такий проект має

14 Бер 2014

«В Україні відбувається троїста революція: економічна, геополітична і революція мислення. Ці три революції роблять одну і ту ж справу − переводять Україну з Середньовіччя у сучасність», − засновник та керівник компанії «Євроіндекс» Валерій Пекар 13 березня зустрівся зі Спільнотою Львівської бізнес-школи.  

На думку підприємця, українці, залишаючись у Середньовіччі, не мали сили та енергетики для переходу до модерну. «Але нам це вдалося, це подарунок Божий. За 3,5 місяців українське суспільство зробило великий крок вперед».

Валерій Пекар висловив припущення, що мета Росії не здобути Крим, а посіяти довгостроковий хаос і дестабілізацію на українській території. «Зараз важливо творити середовища для контролю чиновників на місцях. Треба гуртуватися  для творення нової візії країни, бо хто немає власного проекту майбутнього, стає ресурсом для тих, хто має такий проект. Ми повинні розробити системну програму реформ, бо уряд цього ніколи не зробить», − звернувся до представників бізнесу керівник компанії «Євроіндекс».   

Валерій Пекар також розповів про конкретні кроки, які, на його думку, зараз важливо робити в Україні.

Що робити громадянам?

1. Майдан має породити систему жорсткого громадського контролю на усіх рівнях: через громадські ради при всіх міністерствах, відомствах, усіх органах влади.
2. Створювати нові соціальні інституції: будувати нове поруч зі старим.
3. Кожен із нас має зробити один постріл у інформаційній війні: написати листа другові з Росії, зі Східної України чи Криму, написати своїм бізнес-партнерам.  
4. Зшивка країни: якщо ми зараз не зберемо Україну докупи потім буде пізно.

Що зараз робити бізнесу?

– Економити на витратах, концентрувати на головному, заморозити неперспективні проекти
– Шукати нові ніші: у період трансформації з’являється попит на нові продукти
– Берегти відносини з клієнтами, навіть, якщо нічого не продається: підтримуйте старі контакти і налагоджуйте нові.
– Бережіть головні активи.

Довідка. 
Спільнота LvBS – це інноваційна інтелектуальна платформа для розвитку бізнесу, постійного розвитку особистостей та представників компанії. Ми пропонуємо: понад 12 подій різних форматів щороку, кращі експерти та викладачі міжнародного рівня, напрацювання актуальних рішень в колі людей з цікавим бізнес-досвідом, кращі практики українських та міжнародних компаній, унікальне середовище для спілкування, налагодження нових ділових контактів, розширення мережі однодумців.

 Дізнайтеся більше про Спільноту LvBS