LvBS оголошує старт дослідження щодо добробуту на робочому місці від Центру лідерства УКУ

28 Жов 2021

Раді повідомити, що Центр лідерства УКУ розпочав масштабне дослідження щодо добробуту на робочому місці. Метою є з’ясування багатьох питань, які в українському контексті є малодослідженими.

Дослідження розроблено експертами із Центру лідерства УКУ та Ivey Business School (Інститут ім. Яна Ігнатовича).  У його основі – такі важливі предметні питання, як:

  • характер лідера/ки;
  • добробут працівників на робочому місці;
  • відчуття задоволеності роботою;
  • організаційна відданість;
  • залученість у роботу та ін.

Важливість цих показників для організацій Х-кратно зросла в часи пандемії та після неї. Дослідницькі та консалтингові компанії по всьому світу (McKinsey, Deloitte, Gallup та інші) зосередили свою увагу саме на цих питаннях. Чи в Україні цьому приділили увагу? На наш погляд, якщо відповіддю є не категоричне «ні», то точно слово «недостатньо».

Що більше працевлаштованих людей візьме участь у дослідженні, тим більш правдиві результати ми отримаємо. Тим реальнішу картинку добробуту працівників ми матимемо. Тим кращі й максимально актуальні знання ми розповсюджуватимемо. Тим кращі рекомендації ми зможемо напрацювати для лідерів в Україні.

Участь у дослідженні можуть взяти усі працевлаштовані люди, які мають керівника над собою. Опитування є добровільним, а ваші відповіді – повністю анонімними.

Заповнивши анкету, ви отримаєте один із подарунків, вибраний вами із цього списку.

Відповісти на запитання можна за цим посиланням.

Тривалість заповнення: до 1,5 год.

При заповненні рекомендуємо використовувати браузер Google, а за умови проблем із доступом просимо очистити дані веб-перегляду (файли cookie та інші дані із сайтів, а також кешовані зображення та файли).

Довідково:

Характер лідера/ки лежить в основі концепції Leadership based on character, яку досліджує та імплементовує в навчальні процеси Центр лідерства УКУ в Україні. Ця концепція включає у себе ще дві інші складові – компетенції та відданість. Компетенції відображають що лідер може зробити, відданість співвідноситься з кількістю зусиль, які лідер готовий докладати, а характер впливає на ті рішення, які приймає лідер.

Добробут працівників на робочому місці – це майбутнє роботи. Він є визначальним для забезпечення життєстійкості організацій. Працівники з високим рівнем відчуття добробуту є більш продуктивними, задоволеними роботою, більш залученими у роботу та більш відданими організації.

Відчуття задоволеності роботою – це позитивна емоційна відповідь працівника на роботу, яку він/вона виконує. Задоволеність роботою впливає на збільшення залученості працівників та готовності виконувати більше.

Залученість у роботу збільшує продуктивність працівника/команди/організації. Залучені працівники турбуються про свою роботу та відчувають, що їхні зусилля мають значення.