Ми хочемо бачити борзих підприємців, – владика Борис на випускних урочистостях

16 Чер 2014

14 червня у LvBSвідбулись випускні урочистості. Почесні гості, які вітали випускників, зосередились на темі таких необхідних для країни змін і роль бізнесу у процесі трансформацій. Випускниками Львівської бізнес-школи цього року стали учасники програм Key Executive MBA та вперше – Програми з інновацій і підприємництва (MSc in Innovations and Entrepreneurship).

Випускників вітали представники ректорату Українського католицького університету, викладачі та друзі LvBS.

Ректор Українського католицького університету отець д-р Богдан Прах наголосив, що в часі, коли Україна перебуває у стані важкої і страшної війни, ми не завжди усвідомлюємо, що кожного дня гинуть наші брати і сестри. «Наше спільне завдання – витримати гідно цей момент, не закладати руки, а віддати себе повністю для служінню і змінам у нашій країні. Саме програми бізнес-школи націлені на те, щоб ви, маючи новий досвід і знання, могли міняти цю країну. Без вас, наші випускники, ми цього не зробимо», − підсумував ректор.  

Декан Львівської бізнес-школи Софія Опацька звертаючись до випускників наголосила, що виклики, які стоять перед нами – набагато ширші і більші, аніж просто добре виконання своєї щоденної роботи. Вона також додала, що дуже велику надію і відповідальність покладає на Alumni LvBS, спільноту, яка об’єднує випускників усіх програм.  

Випускну промову (commencement speech) виголосив президент Українського католицького університету владика Борис (Ґудзяк). Він зосередив увагу на впливі Майдану на український бізнес: «Майдан став особливим плацдармом для українського бізнесу, який відкривав ті якості, які бізнес сам у собі недобачав. Якщо молодь і студенти були ініціаторами Майдану, то середній клас став його мотором і гарантом його плідності», − вважає єпископ.

Владика виділив кілька основних аспектів майданних подій, які вплинули на хід історії і стали безповоротною точкою: «По-перше, Майдан став великим Таїнством. На фундаментальному рівні українці об’єднались навколо своєї Богом даної гідності. Майдан навчив нас гідності.  Ми полонили увагу  і здобули підтримку усього вільного і думаючого світу»,  − підсумував єпарх Паризької єпархії УГКЦ.   

По-друге, Майдан мав практичний вимір.  На думку владики Бориса, тут працювала ефективність менеджменту. Усе було упорядковано і організовано, і цим займалися найперше підприємливі люди. А в ядрі Майдану була молитва.

Ще один аспект Майдану, за словами Президента УКУ, в тому, що він навчив нас усіх, зокрема і бізнес, нової чутливості: «Ми бачили ближніх по-іншому, а суспільство і країну – глибше. Майдан відкрив у нас нові цінності: готовність іти на жертву, і люди йшли на жертву».

Майдан також викристалізував нові пріоритети: «Сьогодні найжорстокіші акули – олігархи − не можуть  поводитися у цій країні так, як робили це до Майдану.  Майдан приніс почуття незалежності та мужності, які потрібні щодня в бізнесі. Народ став борзим. Ми хочемо бачити борзих підприємців, борзих у дусі Майдану», − підсумував Президент УКУ.

За словами владики Бориса, покоління після Майдану покликане зрозуміти ту ціну, яка була заплачена за те, чого ми досягли: «Вона надто дорога, аби розміняти її на дрібні завдання. За нами стоїть завдання перемінювати корпоративну національну культуру корупції, починаючи перш за все з себе.  Сьогодні в Україні, в час війни ми всі покликані зцілювати країну, і найкраще починати з себе, з сім’ї, з нашого місця праці, товариства. У ці дні ми продовжуємо мандрівку від страху і клевети до гідності та цілісності. Ми сьогодні вас посилаємо з місією іти у світ, у нові проекти, у різні куточки цієї країни зі своєю спроможністю творити, відкривати, єднати і зцілювати», − звернувся владика до випускників LvBS. 

Випускників LvBS також вітали Павло Шеремета, міністр економічного розвитку і торгівлі України, голова Дорадчої ради LvBS, Оксана Семенюк, HR-директор «Монделіс Україна»,  Ярина Ключковська, викладач LvBS,  радник міністра доходів і зборів України.

Ярина Ключковська: Довіра – це найбільш дефіцитний і найбільш дорогоцінний скарб
«Викладати у Львівській бізнес-школі − це щастя: ви ті, що критику і зауваження не сприймаєте як образу, а перетворюєте це одразу в дію, бо Ви люди дії, − звернулась до випускників експерт зі стратегічних комунікацій Ярина Ключовська. − Платою за цю велич є відповідальність. Сьогодні ми пишемо історію своєї країни. І сьогоднішня історія це також історія великої надії, бо ми маємо велику надію на вас».

Оксана Семенюк: «У вас є те, чого  потребує бізнес – велика ціннісна складова і велике бажання змінювати світ»