Нам це вдалося! Зібрано 75000 дол. у Фонд імені Олега Воробйова

11 Тра 2023

Друзі, ми зробили спільну велику справу, а саме: нам вдалося зібрати заплановану суму в розмірі 75 000 дол., що є достатньо для заснування фонду пам’яті імені Олега Воробйова. Цей фонд дозволить щорічно генерувати річну стипендію на навчання талановитому студенту УКУ.
Саме сьогодні, 11 травня, герой Олег Воробйов, який загинув в російсько-українській війні, мав би святкувати свій 46 день народження. І найменший подарунок, який ми можемо зробити це здійснити його мрію щодо доступної якісної освіти. Цей фонд допоможе не тільки майбутнім членам спільноти здобувати гідну освіту в Україні, але й назавжди збереже ім’я героя в пам’яті поколінь, який віддав своє життя за майбутнє нашого народу.

Олег Воробйов – студент програми Master of Science in Technology Management Бізнес-школи УКУ, COO у The Spares Expert LtD. Він був учасником АТО на Сході України, а після повернення додому разом з дружиною заснував курс психологічної допомоги для бійців антитерористичної операції «Щасливі разом». На початку повномасштабного вторгнення Олег добровольцем пішов захищати країну вдруге. 30 травня 2022 року він загинув від рук російського терориста в боротьбі за свободу та незалежність нашої держави.

«Олег Воробйов віддав своє життя, зокрема, і щоб ми могли жити, мріяти і створювати. Наповнивши Фонд його пам’яті, щороку ми зможемо надавати одну стипендію імені Олега для навчання студента чи студентки, які долучатимуться до лідерів і творитимуть з нами майбутнє України пліч-о-пліч», – зазначала СЕО LvBS Ярина Бойчук.

Влітку на честь Героя Олега Воробйова в УКУ започаткували стипендійний фонд. Крапля за краплею ви наповнювали його своїми донатами під час подій, зокрема під час щорічної зустрічі випускників Alumni Leadership Day, благодійних вебінарів, під час святкування 15-річчя LvBS, завдяки особистим ініціативам небайдужих українців, внескам від українського бізнесу та анонімних жертводавців. Ми щиро дякуємо кожному і кожній, хто долучився до цієї благодійної ініціативи!

75000 це необхідний мінімум, і символічно, що ми його досягли у День народжння Олега. Тепер віримо, що можемо досягнути більшого результату в 100тис. дол, щоб цей фонд був сталим на довгі роки і міг гарантувати повну щорічну стипендію!

Довідково: Для заснування ендаументу (сталого фонду) в УКУ необхідно зібрати суму 75-100 тисяч доларів, ця сума інвестується і ніколи не витрачається, а прибуток спрямовується на щорічну стипендійну підтримку студентів УКУ. Максимальна сума ендаументу, 100 тисяч доларів США, дозволяє оплатити повну вартість навчання одного студента впродовж року. Посередником в такому випадку виступає фінансова установа, а ваша пожертва перетворюється в інвестицію! 

Заснування сталих фондів є широко розповсюдженим методом використання пожертв неурядовими організаціями і університетами у країнах Європи та Америки. 

Читайте також:

Історія | “Саме таких ми втрачаємо першими”. Історія трьох підприємців, яких забрала війна

«До всього торкалися його руки і розум», – згадки про загиблого Олега Воробйова