Навіщо вчитись управлінню персоналом?

9 Сер 2014

 У вересні у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету стартує нова для України магістерська програма управління персоналом та організаційного розвитку (MA in Human Resources). Програма дасть можливість отримати знання та розуміння всіх складових системи управління людьми, тобто зрозуміти, як ефективність системи управління персоналом впливає на успішність і прибутковість компанії і як вони можуть забезпечити цю ефективність.

 

Міжнародний експерт з розвитку персоналу Анна Льюіс, MSc (BPsychol) MCIPD, викладач LvBS вважає, що наступні десять років найстрімкіше розвиватимуться саме HR-спеціальності. Як компаніям підготуватися до нових викликів, чому ефективне управління людськими ресурсами може привести до значних позитивних змін і матиме ключове значення в успіху компанії, − у блозі експерта.

Раніше відділи управління персоналом виконували лише адміністративну функцію для забезпечення надійного обліку кадрів. Проте таке сприйняття HR-відділів поступово зникає. Хоча адміністративна складова роботи все ще існує, сьогодні діяльність HR-відділу організації виходить за межі оперативної функції і набуває стратегічного значення. Сьогодні діяльність відділу персоналу охоплює широкий діапазон: управління кадровим потенціалом, трудові відносини, система заохочення та компенсації, охорона праці і техніка безпеки, навчання та підвищення кваліфікації працівників – ось лише деякі з них.

Існує багато сучасних технологій, які будь-яка організація може використовувати. Проте успішні організації вирізняє, насамперед, їхня здатність якнайкраще використовувати кадровий потенціал. Розуміння того, як найбільш ефективно управляти людською компетентністю на робочому місці, має величезне значення. Це той випадок, коли ефективне управління людськими ресурсами може призвести до значних позитивних змін.

У сучасному бізнес-середовищі системі управління персоналом відводиться ключова роль, а саме підтримка організацій у створенні стійкого ділового успіху і формування організаційної культури залучення працівників – ключового фактору в отриманні конкурентної переваги.

Прикладний огляд професій, опублікований у Великій Британії, прогнозує, що у наступні десять років найстрімкіше розвиватимуться саме HR-спеціальності. Це означає, що професія менеджера з персоналу користується все більшим попитом.

Управління персоналом вимагає знань та практики. Воно опирається на різні підходи і дисципліни. Всебічні знання HR-професіоналів допомагають не лише поглибити розуміння поведінки людей на роботі, а й факторів, які цю поведінку визначають. Основні дисципліни включають психологію, соціологію та економіку. Без спеціальної HR-підготовки, яка включає суть цих дисциплін та забезпечує нас структурованими знаннями про організаційне людське середовище, важко заявити про себе як про рівноцінного партнера у бізнесі та реалізувати успішну кар’єру у сучасному діловому світі.

Чому слід навчатися у Львівській бізнес-школі?

Львівська бізнес-школа – це динамічна та прогресивна школа, що пропонує освіту для професіоналів, які хочуть приносити користь та впроваджувати зміни на краще. Освітня пропозиція школи ґрунтується на знаннях і досвіді українських та іноземних експертів. Вдала комбінація найпоширеніших теорій та їх прикладного застосування, представленого практиками, дозволяє студентам здобувати важливі знання і навички у найбільш ефективний спосіб. Під час навчання, LvBS також забезпечує безліч можливостей для обміну конкретними рішеннями між студентами та експертами.  Практичні заняття і дискусії забезпечуються шляхом проведення додаткових коротких сесій, таких як майстер-класи чи навчальні сніданки. LvBS пропонує поєднання сучасної освітньої програми та комфортних умов перебування у прекрасному Львові!

Професійна програма магістерського рівня управління персоналом та організаційного розвитку (MA in Human Resources) стартує у вересні 2014 року. Тривалість навчання − 1,5 року, це десять навчальних модулів, один модуль триває чотири дні на місяць. Програма світового рівня створена спільно з практиками та експертами з України, Європи, США.

Прийом заяв до 31 серпня.
Пишіть нам на адресу hrmaster@lvbs.com.ua або телефонуйте: +38 (098) 350-35-56.