Переможці Alumni Awards 2023 Бізнес-школи УКУ

22 Лис 2023
Бізнес-школа УКУ та вся спільнота випускників вітає цьогорічних переможців Alumni Awards Бізнес-школи УКУ! Це щорічне нагородження випускників Бізнес-школи УКУ за досягнення, визначені в номінаціях, що затверджує Рада Асоціації випускників разом із Бізнес-школою. Ця традиція започаткована Радою у 2018 році. 
У номінації The Business Breakthrough Award 2023 (Прорив у бізнесі у період війни, або розвиток індустрії в цілому, вихід на експорт, впровадження інновативних рішень) переміг Максим Лисак.
Максим Лисак – випускник програми MSc in Innovations and Entrepreneurship, співзасновник компанії Startup Depot та Chief Growth Officer у Mate academy– людина, яка не просто здійснює вплив на сучасну індустрію, але й визначає її напрямок.
Mate Academy під керівництвом Максима сьогодні визнана в Forbes як приклад незламності та успіху. Українська ІТ-школа заробляє $500 000 щомісяця та працевлаштувала вже 2800 айтівців, в епоху важких випробувань під час війни він і його партнери вийшли на глобальний ринок, відкрили офіси в інших країнах та стали глобальною компанією. Їхній внесок у сферу стартапів в Україні вражає: компанія включена до списків топ-українських стартапів і продовжує рости та розвиватися. Також Go Global Word відзначив академію в списку Top Ukrainian Startups To Watch in 2023.
У номінації Service and Impact Award 2023 (Соціальна відповідальність лідера в часі війни в дії, вплив на суспільство, розвиток громади та соціальної відповідальності, рішення, впроваджені системно)цьогорічним переможцем стала Влада Недак.
Влада – випускниця Key Executive MBA та очільниця Всеукраїнської громадської жіночої організації «Проєкт Кешер в Україні», що фінансується американськими жінками єврейського походження та Фонду «Жіночі можливості в Україні», який надає міні-гранти жінкам-підприємцям. Під час першої хвилі конкурсу у 2023 р. фонд «Жіночі можливості в Україні» забезпечив 48 грошових грантів для підтримки жіночого бізнесу на загальну суму 2,2 млн грн. Друга хвиля конкурсу міні-грантів визначила ще 16 переможниць цьогоріч, деякі з них розпочинають свій бізнес з нуля після релокації.
Фонд підтримує постраждалих внаслідок окупацій українських земель російськими загарбниками та долання результатів ракетних обстрілів – психологічна, матеріальна та фінансова допомога – вражаюча за своєю швидкістю організації, масштабністю та всебічністю.
Робота фонду під керівництвом Влади Недак сприяє розвитку громади, економічному зростанню жінок та, зрештою, всієї держави. Підготовка та започаткування програм під час війни, що направлені на розвиток соціальних відносин, соціальної відповідальності бізнесу, розвиток внутрішньосімейних відносин між різними поколіннями суспільства свідчить про те, що Влада працює над гармонійним розвитком суспільства, що буде мати позитивні наслідки і в теперішньому часі, і в майбутньому.
The Leadership through Resilience Award 2023 (Приклад лідерства і відновлення після важких перепон, адаптивність і швидкість, запуск послуги, яка критично необхідна у воєнний час чи яка не існувала раніше, заповнення прогалин). Ця номінація цьогоріч за Віталієм Мельником.
Віталій Мельник – випускник програми Key Executive MBA 2019, програми з менторства Бізнес-школи УКУ та власник компанії ТАД. Віталій продемонстрував надзвичайну стійкість та лідерство в часі викликів – компанія змогла стати сполучною ланкою між потребами військових адміністрацій Рівного та Києва. ТАД забезпечував транспортування техніки у найгарячіші місця боїв, коли у цьому була надзвичайна потреба.
У номінації The Global Outreach Award 2023 (Ambassador of Ukraine on The Global Market. Компанії та особи, які розвивають бренд України на бізнес-карті світу, будують бренд України, як країни підприємців, якісних продуктів, чесного, конкурентоспроможного, відповідального бізнесу та організації, що впливають) переможцем став Сергій Прокопенко.
Сергій є випускником магістерської програми MSc in Innovations and Entrepreneurship, він з Харкова, головний редактор Gwara Media. Від початку повномасштабного вторгнення його видання висвітлює події регіону, фіксує воєнні злочини Росії й системно бореться з пропагандою за допомогою свого фактчекінгового сервісу «Перевірка». За цей час платформа вийшла на міжнародний рівень, запустивши першу в регіоні англомовну версію, а журналісти видання у співпраці з топовими закордонними ЗМІ створили вже два документальні фільми про війну в Україні. У жовтні цього року Gwara Media отримала нагороду Zabel Award від правозахисної організації Human Rights First. Зараз вони в п’ятірці найбільших регіональних видань Харківської області і їх читає 250 тис. людей українською мовою. Також Gwara Media запустили єдину в регіоні англомовну версію, намагаючись бути джерелом інформації для закордонних медіа всього світу – від Америки до Японії і поширювати правду про війну на міжнародну аудиторію, цю версію читає вже 50 тис. людей.
І нагороду Alumni Networking Guru Award 2023 (номінація виключно від випускників за активність в спільноті. Історії співпраці між випускниками. Кращий інтегратор) отримав Арсен Шлапак.
Арсен –  випускник програми Key Executive MBA-2020, власник мережі кав’ярень Specialty coffee KREDENS. Арсен неодноразо збирав спільноту в своєму просторі, брав активну участь в організації заходів для випускників, показав приклад стійкості та оптимізму після ракетного удару по Львову у липні 2023. Він є справжнійм інтегратором спільноти. І, сподіваємося, залишатиметься ним й надалі)).
Не всі випускники, на жаль, були з нами, але ми обов’язково вручимо їм їхні заслужені нагороди. Щирі вітання усім і номінантам, і переможцям Alumni Awards 2023 Бізнес-школи УКУ!