Перша у Східній Європі програма з управління технологіями стартувала у LvBS

25 Жов 2013

MS in Technology Management – це партнерський проект, який LvBS втілює спільно із львівським Кластером ІТБП.  23 жовтня у Школі відбулась урочиста інавгурація програми. 25 учасників – менеджери ІТ-компаній – розпочали навчання на програмі з управління технологіями.

Професор Карл Цайнінгер, Президент і головний виконавчий директор «Siemens Corporate Research, Inc», член дорадчої ради LvBS, вітаючи учасників за допомогою системи Cisco TelePresence, зазначив: «Технології продовжують змінювати світ і підвищувати якість життя багатьох людей. Проте споживачі зазвичай бачать кінцевий продукт, за яким стоїть розробка, розвиток і важка праця. Власне, мета управлінців – розуміти, яким чином технології та інновації приносять цінність для споживачів та компаній».

Карл Цайнінгер побажав учасникам вчитись, для щоб стати креативними управлінцями і розробниками, яких сьогодні потребує галузь для конкуренції на ринку ІТ з компаніями світового класу.

Головним доповідачем урочистостей з нагоди інавгурації став Бернард Катці, професор Університету Лайден (Нідерланди)засновник і директор Центру управління технологіями та інноваціями (CeTIM),  який цими днями також викладає на першому навчальному модулі програми: «Поєднання технологій і управління є дуже важливим для суспільства та бізнесу, – вважає професор. – Бо, якщо ви просто розробники, то не завжди знаєте, чого потребує споживач. З іншого боку – якщо суспільство не знає, що роблять розробники, їхні інтереси можуть не перетинатися, і відповідно не створюється цінність. Програма з управління технологіями –  це шлях до створення комунікації між двома ланками – розробниками і суспільством».

Навчальна програма MS in Technology Management  базується на трьох основних стовпах – технології, бізнес і менеджмент, м’які навички (soft skills). Учасники вивчатимуть ІТ-концепції та стратегії, архітектуру і розробку ІТ-рішень, бізнес-комунікації, управління технологіями, фінанси та прийняття бізнес-рішень, управління підприємством, лідерство.

На думку Всеволода Онишкевича, підприємця з досвідом заснування багатьох компаній, технології є фундаментально важливими для майбутнього успіху України.  «MS in Technology Management  – це комбінація технологій, розуміння бізнес-процесів, стратегії розвитку. Я вірю, що тут вчаться майбутні лідери, які працюватимуть у найбільш важливому сегменті української економіки».

Навчання на програмі триває півтори роки і має модульний формат – інтенсивний курс 4 дні щомісяця, що дозволяє поєднувати навчання з основним місцем праці. Також особливістю є те, що 80% викладачів – це практики, які щодня займаються технологічним бізнесом (СЕО, СІО, СТО, VPs) і, крім того, викладають у таких відомих університетах та бізнес-школах як Pennsylvania, Wharton, Carnegie Mellon, London Kingston, Leiden та ін. Навчання відбувається англійською мовою.

Прес-служба LvBS
{album_36}