Поступ суспільства неможливий без доброї системи освіти, – посол Канади в Україні

22 Лют 2013

«Канада не має чарівного рецепту як подолати усі проблеми – потрібен час і невтомна праця. Однак, ідеї мають значення. Якщо ви маєте хорошу ідею і кваліфіковану команду, то можете сприяти творенню змін». Таку думку висловив надзвичайний та повноважний посол Канади в Україні  Трой Лулашник під час відвідин Українського католицького університету.

Під час візиту до УКУ надзвичайний та повноважний посол побував у новозбудованому  Колегіум, на гуманітарному та філософсько-богословському факультетах. Він також познайомився з діяльністю Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Керівник LvBS Софія Опацька, виступаючи перед керівниками канадських вишів, наголосила: «Міжнародна співпраця та орієнтація на міжнародні стандарти бізнес-освіти завжди були, є і будуть пріоритетом у розвитку LvBS. Від 30 до 50% програм у школі викладають іноземні викладачі, ми проводимо спільні заходи, конференції, що створює можливість для учасників наших програм розширювати горизонти ведення бізнесу».

Трой Лулашник прочитав відкриту лекцію, зокрема для учасників Програми з інновацій та підприємництва LvBS. За словами посла, Україна все більше буде інтегруватися у міжнародний ринок. З цього приводу він звернувся до студентів: «Ви мусите бути готовими до свіжого ринку і думати як міжнародний бізнесмен. Це не означає покидати країну, але означає думати ширше: що відбувається в Китаї, США, Європі. Так ви готуєте себе до майбутнього. Навчання – найкращий інструмент бути готовим і захисти себе від невдач».

Він також порадив студентам обирати таку професію, яка приносить задоволення: «Ви майбутнє країни. Ми потребуємо людей, які готові працювати та впроваджувати зміни. Навчання – це перша частина успіху. Друга – це вміння комунікувати свої ідеї, розуміти контексти, впроваджувати інновації і приймати ключові рішення», – наголосив  Трой Лулашник.

{album_13}