Що таке «асертивна поведінка» і як стати проактивними? – модуль Discovery!

14 Бер 2016

Керувати своїм «Я»– це те вміння, яке дозволяє ефективно комунікувати, задіювати свій потенціал для максимальної продуктивності, щоб бути успішним лідером. На модулі «Від самоусвідомлення до самолідерства» навчальної програми «Discovery!» учасники підвищували довіру до себе як до лідера, вчилися залагоджувати конфліктні ситуації та реагувати на критику разом з викладачем Львівської бізнес-школи, керуючим партнером BrightLeadership Деніелом Льюїсом.

Деніел Льюїс

Пасивна, агресивна та асертивна такі види поведінки навчилися розрізняти управлінці. Деніел Льюїс дав поради про те, як розрізнити пасивну людину. Зокрема, її можна виявити за такими характеристиками:

  • хоче усім подобатися;
  • береться за будь-яку роботу;
  • «шкодує» опісля;
  • уникає конфліктів;
  • прокрастинує/не здатна прийняти рішення;
  • не може сказати «ні».

На думку Деніела Льюіса, вміння визначати пасивних людей може допомогти випередити конфліктну ситуацію в колективі. Про це також йшла мова: перед початком модулю учасники заповнювали опитувальник, щоб визначити свою поведінку у випадку конфлікту, а під час навчання розглядали 5 стилів вирішення конфліктів як теоретично, так і на практиці, з допомогою рольових ігор.

Учасники програми Discovery!

Тим часом уміння визнавати власні помилки та адекватно реагувати на критику це, за словами викладача,  ознаки асертивної поведінки. Така манера поведінки стимулює працівника змінюватися, рости і вимагати від себе більшого.

Модуль також дав учасникам нові знання про методики ефективного управління часом таймменеджмент, а також про переваги позитивного мислення і важливість проактивної позиції.

Нагадаємо, на минулому модулі учасники довідалися, як слухати ефективно, які рухи і жести впливають на наші повідомлення та імідж, як підготувати презентацію, яка працює на результат.

Наступний модуль програми «Discovery!»«Лідерство та зміни» відбудеться 13-14 квітня. Після проходження модуля учасники будуть більш готові вийти за рамки старих методів та більш спроможні генерувати креативні ідеї та перетворювати їх на інноваційні та дієві рішення. Вони визнаватимуть неминучість та цінність змін і розумітимуть, як посприяти процесу змін у своїх організаціях.

Детальніше про модуль за телефоном: +3 8096 687 19 63

Довідка

Деніел ЛьюїсДеніел Льюїс у Львівській бізнес-школі викладає на програмі MS in Technology Management курс «Методи управління та лідерство». Вже понад 30 років працює на керівних посадах у різних крупних провідних компаніях, а саме: Nestlé, General Motors, SABMiller, Heineken. Допомагав компаніям у сфері формування керівних та лідерських навичок, долучився до успішної зміни корпоративної культури у Південній Африці та навчив під час цього процесу понад 250 осіб.

З 2002 р. Деніел надає допомогу компаніям у пришвидшенні формування лідерських якостей перспективних осіб та старшого керівництва. Він є сертифікованим коучем (Коледж менеджменту Генлі) та має усі повноваження для застосування прийомів Майєрс Бріггз (MBTI) та психометричних прийомів FIRO-B.