У ВСЛ зовсім скором вийде книга «Шептицький для дітей» в партнерстві з Бізнес-школою УКУ

22 Лис 2023

У «Видавництві Старого Лева» зовсім скором вийде друком книга «Шептицький для дітей». Це спільний проєкт видавництва та Бізнес-школи Українського католицького університету (LvBS). Книга «Шептицький для дітей» — це  біографічна повість про митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького, яку написала Марія Сердюк та проілюструвала Марічка Смеречинська. 

На сторінках видання — цікаві історії про те, як жив і працював граф, меценат, інтелектуал, підприємець, митрополит і провідник Української Греко-­Католицької Церкви.

Про те як виникла ідея книжки розповіла випускова редакторка видання Ольга Ренн:

«Ідея книжки «Шептицький для дітей» виникла у Роксоляни Вороновської (, – зараз Роксоляна очолює «УКУ-онлайн», – ред.), яка разом зі своїми дітьми слухала під час довшої поїздки машиною аудіо-книжки — популярні біографії відомих людей. І тоді їй спало на гадку, що про Шептицького такої книжки немає. А насправді ж життя митрополита було надзвичайно цікавим. Тож чому би не ініціювати її створення? З цією ідеєю вона і прийшла від LvBS у «Видавництво Старого Лева», де книжки про Шептицького уже виходили — відома «Шептицький від А до Я» Галини Терещук та Оксани Думанської для усієї родини та «Митрополит Андрей Шептицький і принцип «позитивної суми”» Мирослава Мариновича для дорослих».

Ця книжка — нагода для когось вперше, а для когось вкотре, поговорити про цікаві і важливі віхи життя Андрея Шептицького. Як він ріс? У якій родині? Як його виховували? Якою була його школа? І про що він мріяв у дитинстві? А ще про його досягнення, благодійність та бізнес-ініціативи.

«Книжку я почала писати наприкінці весни 2022 року, тобто через кілька місяців після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, — розповідає авторка книги Марія Сердюк. — І, треба визнати, робота над нею певною мірою «тримала» мене, не даючи мені поїхати дахом у нескінченному потоці божевільних новин. Занурившись у життя Андрея Шептицького, я відкрила безліч цікавих моментів історії нашої України, яких немає у шкільній програмі. І вкотре переконалася: історія циклічна, багато з того, що зараз українці переживають через російську агресію, вони вже переживали під час Другої світової за часів окупації фашистської Німеччини. Поки читала безліч біографій і мудрих думок Шептицького, думала про те, наскільки світлою, мудрою і прогресивною людиною він був».

11 розділів біографічної повісті «Шептицький для дітей» привідкриють для читачів багато цікавих фактів з історії життя митрополита. Наприклад, що Андрей Шептицький дуже любив коней і був єдиним митрополитом, якого можна було зустріти верхи. Або що його «справжнє» ім’я, тобто те, яке йому дали при народженні, — ​Роман. Або те, що за освітою він юрист.

А наприкінці видання на читачів чекатимуть мудрі поради для життя і правила ведення успішного бізнесу від Андрея Шептицького.

Уже зовсім скоро, орієнтовно з 5 грудня,  ви зможете придбати книжку в крамничці Бізнес-школи УКУ. або ж замовити на сайті видавництва.