УКУ отримав нагороду Міжнародної федерації католицьких університетів

5 Сер 2022

Під час 27-ї асамблеї Міжнародної федерації католицьких університетів, що відбулася на початку серпня в Boston College та зібрала більше 200 представників католицьких університетів з усього світу, Український католицький університет отримав нагороду Федерації — медаль «Sciat Vt Serviat», що відображає мотто Федерації «Знання заради служіння». Таким символічним жестом правління Федерації висловило підтримку та солідарність з УКУ та українським народом, який переживає несправедливу агресію з боку росії.

Приймаючи нагороду від імені спільноти УКУ, президент Університету митрополит Борис Ґудзяк висловив вдячність Федерації та представникам католицьких університетів за підтримку. «Дякую вам від імені тих людей в Україні, які щодня чують повітряні тривоги, які бачать, як над їхніми головами летять ракети і знищують сусідні будівлі. Дякую вам від імені тих, хто віддає своє життя», – наголосив він.

Говорячи про війну, яку переживають його друзі і колеги в Україні, митрополит зазначив: «Це війна в Україні та проти неї, але вона не лише про Україну. Це війна за Європу та за світову демократію. Дякую Міжнародній федерації католицьких університетів за те, що вона підтримує українців, які боронять свободу у світі. За останні три місяці я був в Україні тричі, зустрічався з викладачами, політиками, лідерами Церкви, студентами, багатими та бідними, переселенцями та військовими. Жоден українець мені не сказав: «Треба здаватися, треба йти на поступки». Це битва на життя чи смерть. Російські загарбники продемонстрували геноцидальні наміри, і я хочу, щоб ви знали, що українці не здаються і високо цінують вашу підтримку».

На 27-мій асамблеї Федерації у Бостоні УКУ представляли перший проректор Тарас Добко, проректорка із стратегічного розвитку Софія Опацька та представниця Фонду УКУ Ольга Зарічинська.

«Стратегія УКУ 2025 називається «Університет який служить». Трохи нетипове гасло для університету. Але саме так почувались всі уківці до війни, а зараз особливо. Свідчити. Служити. Спілкуватись. – наше гасло вже багато років, яке знають всі наші студенти, працівники, випускники. «Знання заради служіння» – це важливе визнання з боку наших колег», – зазначає Софія Опацька.

Наступна асамблея відбудеться 2025 року в університеті Гвадалахари в Мексиці.