УКУ відвідав канадський міністр Джейсон Кенні

12 Кві 2013

1 березня УКУ відвідала канадська делегація на чолі з Міністром з питань громадянства, імміграції та мультикультуралізму Канади Джейсоном Кенні та Надзвичайним та повноважним послом Канади в Україні Троєм Лулашником. Вонипобували на філософсько-богословському факультеті Університету та зустрілися з керівництвом УКУ.

Джейсон Кенні вперше прибув в Україну і виявив бажання відвідати УКУ: «Український католицький університет відомий у світі. Тут поєднані національні традиції та християнство, які є близькими для Канади. Окрім того, саме канадський прем’єр-міністр Стівен Гарпер підтримав УКУ декілька років тому».

Джейсон Кенні також виступив перед учасниками Міжнародного філософського симпозіуму «Етика у глобалізованому світі та громадянські чесноти», який цього дня відбувався в Університеті, акцентувавши свою увагу на розвиткові громадських організацій, які повинні бути міцним фундаментом для розбудови громадянського суспільства.

«Розвиток суспільства пов’язаний із діяльністю громадських об’єднань, які є незалежними від держави. Я радий, що Канада у своїй історії не переживала значних криз у своєму громадянському поступі. Однак це привело до того, що канадці втратили відчуття наскільки важливо зберігати інституції громадянського суспільства. Тому перед нами є виклик – щоб такий цинізм не зміг подолати відчуття громадянського суспільства», – наголосив Джейсон Кенні.