Вручення стипендії імені Олега Воробйова

21 Жов 2024
На щорічній зустрічі ректора УКУ Тараса Добка зі спільнотою університету відбулося вручення іменних стипендій пам’яті Героїв для студентів бакалаврату.
У перший рік повномасштабної війни за ініціативи Бізнес-школи УКУ та родини загиблого Героя Олега Воробйова, Український католицький університет відкрив іменний стипендіальний фонд на його честь, вшановуючи пам’ять і жертовний внесок у боротьбу за свободу нашої країни. Торік було вперше вручено стипендію імені Олега Воробйова, яку отримала студентка 3-го курсу програми «Соціальна Робота» Любов Коломиєць.
Цьогоріч Ярина Бойчук, СЕО Бізнес-школи УКУ, вручила іменну стипендію студентці 4 курсу програми «Філологія» Еллі Плакотній.
«Дуже вдячна благодійникам фонду імені Олега Воробйова за мою присутність в університеті. Навчання в УКУ стало цінним досвідом не лише в академічному просторі, але й дало чимало нових само- та переусвідомлень.
На програму філології я прийшла з бажанням дослідження мови та плодів її функціонування, проте відкрила для себе значно більше, аніж сподівалася. Хочеться досліджувати культуру, що згасала під гнітом радянської окупації та відроджувати її не лише як святкове культурне дійство, а повсякденний спосіб життя українця.
Відчуваю, що у часі війни маю особливо докладатися до плекання українськості. Все те, що маю зараз — великою мірою запорука підтримки благодійників, що фінансово підтримують моїх батьків, які не можуть повною мірою оплатити навчання, оскільки виховують мого молодшого брата та сестру. Стараюсь виправдовувати вкладений в мене капітал», – зазначила у своєму листі подяки Елла.
Стипендійні фонди імені загиблих військових та цивільних з спільноти УКУ є способом уковічнити їхні імена та вчинки, і водночас плекати їхні цінності серед молоді.
Олег Воробйов – учасник програми Master of Science in Technology Management Бізнес-школи УКУ, COO у The Spares Expert LtD, засновник курсу психологічної допомоги для бійців антитерористичної операції «Щасливі разом». 30 травня Олег загинув у підлій війні від рук російського агресора, виборюючи нашу свободу.
Бізнес-школа УКУ спільно з дружиною Олега Ольгою ініціювали створення сталого стипендійного фонду (ендаументу), який щороку генерує прибуток, що спрямовується на стипендію для студента або студентки бакалаврських програм Українського католицького університету. Ця стипендія — це не просто фінансова підтримка, а символ пам’яті, що передається новим поколінням українців.
Підтримаєте іменні стипендійні фонди пам’яті полеглих бійців зі спільноти УКУ за посиланням: https://supporting.ucu.edu.ua/fond/