Виклик для бізнесу – знайти ідею, яка об’єднає усіх, – Мирослав Маринович

9 Гру 2013

Понад 60 представників сімейного бізнесу з «Асоціації власників сімейний компаній» (Family Business Association)    7 грудня відвідали Львівську бізнес-школу. Днем раніше вони зустрілись із проректором УКУ, правозахисником Мирославом Мариновичем і обговорили ситуацію, яка склалась сьогодні в країні.

«Якщо в тебе в голові стара модель, то модерного будинку ти не збудуєш. Тому потрібно змінювати схеми і моделі мислення найперше у власній голові. Бути причетним до зміни ментальності – це шлях, який я обрав для себе», – зазначив представник «Ініціативи 1 грудня».

На думку Мирослава Мариновича, західні політичні технології не працюють в Україні через те, що самі українці ще мислять застарілими категоріями: «На сьогодні  демократія в Україні є імітаційною. У нашій державі сформувалась аморальна більшість, яка вважає що жити чесно і за правилами означає бути «лузером».

Проте у цій ситуації ключову роль може відіграти бізнес, – вважає Мирослав Маринович. «Україна має унікальну нагоду: ми різні за регіонами проживання, віросповіданням, відповідно ми думаємо по-різному. Тому я пропоную шукати ідею, яка може насусіх об’єднати – немає бути жодних спроб травмувати ідентичність один одного, а навпаки сприйняти відмінності і шукати спільне арифметичне.  Власне бізнес у світі шукає таких нагод», – підсумував проректор.  

Також для учасників «Асоціації власників сімейного бізнесу» магістр Колегіуму УКУ Володимир Турчиновський та керівник відділу розвитку Наталя Климовська провели екскурсію новим багатофункціональним корпусом і Колегіумом. Керівник LvBS Софія Опацька розказала про історію бізнес-школи та Українського католицького університету. Фундатор LvBS, директор ВАТ «Троттола» Ярослав Рущишин розповів про ідею заснування Школи і про навчальні програми, які зараз розробляють і реалізовують у Львівській бізнес-школі УКУ у співпраці з кластерами бізнесу.