Як побудувати інноваційний університет в Україні? Завершення навчальної програми «Школа лідерства 2.0»

5 Жов 2022

«Школа лідерства 2.0» для працівників львівських вишів офіційно завершилася. Ця програма розроблена спільно з компанією SoftServe та Львівським національним університетом. Цього разу, до програми долучилися представники й інших навчальних закладів: Львівська політехніка, It Step University.

«За цей час ми пережили локдаун і початок повномасштабного вторгнення. За цей час я особисто змінилася і виросла професійно. Дуже вдячна всім тим, хто йшов цим шляхом зі мною, з ким і від кого я вчилася. А зараз, «лупаймо цю скалу», бо саме ми маємо змінювати філософію вищої освіти в Україні», – ділиться учасниця програми, Юлія Наняк.

Управління проєктами, ризиками та змінами. Бюджетування, управління командою та лідерство. Усе це, та багато іншого ми розглядали з керівниками львівських вишів протягом року. 

«Розуміння важливості лідерства, сучасних підходів до управління змінами, відмінностей між менеджментом та лідерством, виявлення факторів впливу на побудову роботи з людьми, емоційний інтелект – такі знання, уміння та навички ми здобували (та здобули!) впродовж року на програмі. 

Надзвичайно круті та харизматичні тренери/викладачі/експерти LvBS та компанії SoftServe надихали, дивували, мотивували та відкривали нові грані і можливості розвитку», – зазначає учасниця програми, Лілія Жук.

Школа лідерства cтала місцем об’єднання української освіти. Тут керівники вишів ділилися досвідом, навчалися новому та створювали нові зв’язки для подальших співпраць. 

«Університетам потрібно переходити до ринкової економіки, де керівники факультетів, кафедр, не лише науковці, а й управлінці, де програма – це продукт і він має бути в конкурентному середовищі. На Школі лідерства не лише вчаться чогось теоретичного чи роблять практичні проекти, тут створюється середовище для спілкування та обміну досвідом різних університетів і це дуже важливо», – розповів Тарас Кицмей на відкритті програми.

Слідкуйте за новинами Бізнес-школи УКУ, навчайтесь та вдосконалюйте свій бізнес разом з нами!