Бізнес-школа УКУ стала співзасновником Інвест офісу у Львові

20 Вер 2022

Сьогодні у Львові офіційно відкрили Інвест офіс – місце, де підприємці зможуть дізнатися про інвестиційні можливості регіону, програми підтримки для бізнесу, отримати консультацію з питань експортних можливостей та багато іншого. Він має стати своєрідним маркетплейсом програм та грантів для бізнесу.

Інвест офіс створений за ініціативи Львівської обласної військової адміністрації, Львівської міської ради та Бізнес-школи УКУ. Очолив його Тарас Єлейко – експерт з 15-ти річним досвідом в інвестиційно-фінансовому менеджменті та управлінні активами державного й приватного секторів.

«Наша мета – допомогти та спростити життя бізнесу на всіх етапах його функціонування. Від пошуку інвестицій для старту, до пільгових кредитів для прискорення розвитку. Це особливо важливо зараз, коли в країні війна. Впевнений, поява Офісу спростить взаємодію між приватним та державним сектором», – розповів Тарас Єлейко, директор Інвест офісу.

За словами Софії Опацької, проректорки зі стратегічного розвитку Українського католицького університету, декан-засновниці Бізнес-школи УКУ, економічний фронт є дуже важливим для перемоги та відновлення України.

«Спілкуючись з бізнесом на щодень, навчаючи бізнес, ми знаємо наскільки непросто продовжувати вести економічну діяльність, підтримувати працівників та сплачувати податки. При цьому потрібно розуміти: якщо ми хочемо не просто відбудувати в Україні те, що було, а відбудувати краще  (build back better) – нам потрібні партнерства з іноземними компаніями, нам потрібен приплив іноземного капіталу та найновіших технологій. Інвест Офіс повинен бути сервісним центром і для українських, і для іноземних компаній для швидкого входу в регіон», – зазначила Софія.

Інвест офіс покликаний допомогти підприємцям, релокованим підприємствам зокрема, оперативно, відкрито і зручно дізнаватись про всі можливості для розвитку бізнесу у львівському регіоні.

Ярина Бойчук, CEO Бізнес-школи УКУ розповіла більше, чому Школа долучилася до цього проєкту і вважає його на часі:

«І в мирний час, і в часі пандемії, і від першого дня війни, ми, як Бізнес-школа УКУ, намагаємося бути в найтісніших стосунках з українським бізнесом і робити все, що в наших можливостях, щоб український бізнес не просто вижив у важких обставинах, а й віднайшов можливості до розвитку і зростання».

За її словами, Інвест офіс стане саме такою платформою, де ідеї масштабування бізнесу отримають практичну підтримку органів регіональної влади та доступ до можливостей і ресурсів для їхнього розвитку. 

«Ми хочемо побудувати центр, у якому буде нетворкінг, будуть розвиватися нові зв’язки. Дуже добре, що з нами Бізнес-школа УКУ, яка допоможе побудувати такий клімат», – додав під час відкриття директор Інвест офісу Тарас Єлейко.

Діяльність Офісу та відкриття реалізується у межах Проєкту «Підтримка підприємців і життєзабезпечення», який фінансується та впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні у співпраці з Львівською та Івано-Франківською міськими радами.

Максим Борода, керівник проєкту ПРООН, підкреслив, що Львівський Інвест офіс є важливим елементом інфраструктури підтримки бізнесу, як місцевих, так і релокованих підприємств, що постраждали від війни.

«Підтримка запуску Офісу для ПРООН є можливістю не просто зробити внесок до економічного відновлення регіону та держави, але й відпілотувати цей інструментарій для його подальшого масштабування та поширення», – зазначив Максим Борода.

«Україні зараз, як ніколи, потрібна взаємодія, підтримка та успішно втілені бізнес-ідеї»,–  додає Ярина Бойчук.

На відкритті були присутні співзасновники: голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, очільник Львівської міської ради Андрій Садовий та проректорка зі стратегічного розвитку Українського католицького університету, декан-засновниця Бізнес-школи УКУ Софія Опацька.

Офіс працює за адресою Львів, Площа Ринок, 2. Графік роботи: понеділок-пʼятниця з 10:00 до 17:00. З презентацією офісу можна ознайомитися тут.