«Коли ти маєш свою цінність, то клієнт готовий заплатити більше»: топ-цитати з 6 модуля інноваторів

2 Бер 2017

Фінансування бізнесу, лідерство, маркетинг та DigitalMarketing розглянули учасники Програми з інновацій та підприємництва Львівської бізнес-школи УКУ на вже шостому навчальному модулі. Ці теми виявилися дуже практичними для інноваторів. Занотовувала за викладачами учасниця групи MSIE5 Анастасія Верба.

Verba

Викладач управлінських та магістерських програм Львівської бізнес-школи УКУ Наталка Шпот говорила з інноваторами про лідерство. «Немає стандартної формули лідерства. Для кожного вона своя».

А ось тема маркетингу від маркетинг-директора компанії ТОВ «Кормотех», випускника програми Кey Еxecutive МВА Львівської бізнес-школи УКУ Ігоря Блистіва виявилася їм дуже близькою, судячи із занотованих цитат:

Igor

–       Маркетинг – це завжди групова робота. Індивідуальний маркетинг, на жаль, не є ефективним.

–       Мозок завжди намагається раціоналізувати вибір. Тому ми його раціоналізуємо через ціну, якість продуктів.

–       Задача маркетингу зробити так, щоб ваша торгова марка потрапила в топ-3, тобто, в голову споживача.

–       Маркетинг – це математика (оцінка ринку/ціни/кількість клієнтів) + психологія (розуміння клієнта/мотиви поведінки).

–       Що більше ви починаєте рости і робити (як компанія), то більший ви втрачаєте в якості.

–       Важливо вибудувати за 3-5 років свій бренд. Це гарантія того, що ви матимете продаж, який постійно зростатиме.

–       Якщо ви робите якісно, ви маєте про це говорити.

–       Найбільша проблема українського маркетингу полягає в невмінні показати якість і крутість продукту та висвітлити це в бренді.

–       Сказали – перевірте, чи вас людина зрозуміла. В маркетингу дуже важливо міряти, використовувати зворотній зв’язок.

–       В маркетингу важливе правильне позиціонування: обрати цільову аудиторію, зрозуміти, хто конкуренти, знайти точки, за яких ви будете відрізнятись від конкурентів.

–       Коли ваш бізнес має свою цінність, то клієнт готовий заплатити більше.

–       Якщо на зрілому ринку продукт просідає, то немає сенсу інвестувати в маркетинг. Спочатку необхідно підтягнути рівень якості.

Igor

Такими були цитати, які найбільше запам’ятались. І вже традиціно згодом опублікуємо блоги від наших учасників.

Читайте також: «Якщо ви хочете збудувати корабель – дайте людям мрію»: топ-цитати з 5 модуля інноваторів

Програма з інновацій та підприємництва – єдина та унікальна програма магістерського рівня в Україні, яка надає системні бізнес-знання для створення власного бізнесу в технологічній або інноваційній сферах.

До речі, вже зовсім скоро, 25 квітня, стартує Pre-development program – інтенсивна програма розвитку ідей та запуску проекту на ранній стадії. Не зволікайте з реєстрацією!