«Якщо ви хочете збудувати корабель – дайте людям мрію»: топ-цитати з 5 модуля інноваторів

6 Лют 2017

Після насиченого п’ятого модуля учасники Програми інновацій Львівської бізнес-школи УКУ зібрали найцікавіші цитати своїх викладачів. Більшість з них вже сьогодні мають повне право стати крилатими фразами і розійтися у маси. Не вірите? Читайте самі:

Pekar

Валерій Пекар розмовляв з учасниками Програми інновацій про інтегральну динаміку. Попри таку складну, на перший погляд, тему, ця зустріч не залишила байдужого нікого:

–         Якщо ви хочете збудувати корабель, вам не потрібно збирати команду, валити дерева, діставати інструменти. Якщо ви хочете збудувати корабель – дайте людям мрію.

–         Є така гра «бізнес». Знаєте правила? Я вам зараз розкажу: хто помер з найбільшою кількістю фішок, той і переміг.

–         Ви знаєте, що світ – це місце де задурно ніхто нічого не дає? Кожен тут сам за себе. Якщо ти хочеш щось мати, ти мусиш це взяти. Бо інші це заберуть за тебе.

–         Скільки коштує посмішка коханої людини? Все б віддав, але хто зна. Найкращі речі на землі безцінні.

–         Активна меншість задає напрямок, а пасивна більшість – темп і швидкість.

–         Що у людей в голові, те вони і створюють.

–         Якщо ви є керівником, не можна нехтувати корпоративними заходами і ритуалами, адже це (відчуття братерства з іншими)– той ґрунт, на якому ми всі стоїмо.

Prytula

Ярослав Притула, декан факультету Прикладних наук УКУ, викладач LvBS, розповівучасникам про аналіз бізнес-умов та інші важливі макроекономічні питання:

–         Більш розвинені країни ті, де ініціативи йдуть знизу, а не зверху.

–         Тим, що ми думаємо, ми може впливати на економіку. Так само, як і економіка може впливати на те, що ми думаємо.

–         Можна дати людям гроші, але не можна змусити їх витрачати.

–         Перед відкриттям власної справи задавайтеся питанням – що може найгіршого статися?

Inno

Докладныше про те, як пройшов модуль, про висновки та практичні уроки читайте уже найближчим часом у блогах інноваторів. Дізнатися більше про навчання на магістерській програмі з інновацій та підприємництва у LvBS.

Читайте також: Блог інноваторів. Емпатія як ключ до хорошого дизайну