Ярослав Рущишин: формула успішного розвитку країни

1 Чер 2018

 «Економічні реформи не популярні, бо вони показують результати за 5-7 років, а суспільство хоче миттєвих позитивних змін. Та їх все одно необхідно впроваджувати, попри супротив українців». Такими простими і, водночас, глибокими істинами сьогодні на бізнес-сніданку LvBS з учасниками програми «Менеджмент для лідерів» ділився Ярослав Рущишин, директор ВАТ «Тротолла» ( мережі швейних фабрик в Україні), член Наглядової ради LvBS, громадський діяч. 

Рущишин

Ярослав  був причетний до створення найважливіших ініціатив регіону: Комітету підприємців Львівщини, Дзиги і мистецького середовища Львова, IT Кластера, Антикорупційного форуму, стратегії та візійного розвитку міста (Унівська група), Львівської бізнес-школи.

До слова, як зазначив Рущишин, однією з цілей створення Львівської бізнес-школи було – зняти комплекс в українців, що іноземні підприємці кращі та розумніші. Також він розповів про своє бачення успішності бізнесу і країни загалом:

– Формула успішного розвитку країни: якщо в державі проблеми з корупцією, потрібно забрати у неї функції, які можуть виконуватися приватними структурами або громадськими організаціями (армія, освіта, медицина, будівництво доріг, видача водійських посвідчень та ін.)

– Сплата податків має бути закладена у цінності українців (як «не вбий» чи «не кради»)

Рущишин

Аудиторія сніданку складалася із бізнесменів та керівників підприємств, вони ініціювали обговорення найбільш актуальних та наболілих тем:

– про становище середнього класу в Україні;

– про єдиний податок, який вичерпав свою «перехідну» функцію і тепер гальмує українську економіку;

– про проблеми сезонної еміграції працівників і їхньої мотивації залишатися в Україні та ін.

Рущишин

І дуже часто ці дискусії завершувалися висновком, що бракує довіри: як до держави, так і у підприємців між собою. Тому розбудова довіри є одним із основних завдань на сьогодні.