Дорадчі Ради від випускників Бізнес-школи УКУ для малого та мікро-бізнесів України. Творимо вплив з UCU Business School Alumni Association.

19 Жов 2023

В жовтні розпочався проєкт Дорадчі ради від Асоціації випускників Бізнес-школи УКУ. Спільнота випускників допомагатиме українському малому та середньому бізнесу, який працює в складних умовах через проєкт дорадництва pro bono. Реєстрація на Дорадчу раду продовжили до 20 лютого 2024.

«Об’єднуватися, задля подолання викликів у всіх можливих проявах – це перевага українців, а також незамінний елемент стійкості. Тому Спільнотою випускників Бізнес-школи УКУ ми вирішили допомагати українському бізнесу, який працює в складних умовах через проєкт дорадництва pro bono. Так, серед наших випускників є представники бізнесу, які вдало пережили рік повномасштабного вторгнення і тепер можуть подати руку допомоги іншим – малому та середньому бізнесу, які мають потребу в такій допомозі», – зазначає команда проєкту.

Проєкт дорадництва від Бізнес-школи УКУ започаткований у часі кризи, пов’язаної з COVID-19, результатами стали успішні кейси подолання кризових ситуацій у бізнесі, позитивні відгуки власників та топменеджерів та 59 вдячних команд. У проєкті серед експертів також були випускники бізнес-школи, ретельно обрані комісією, а також викладачі та представники бізнес-школи – Софія Опацька, Михайло Сало, Роксоляна Вороновська, Андрій Костюк, Ігор Блистів. Експерти на чолі з Роксоляною Вороновською, тоді керівницею LvBS Consulting, надавали консультації у форматі бліц зустрічей на 1,5 год, де в залежності від запиту клієнта відповідали на питання у сфері стратегії, фінансів, продажів, HR, маркетингу та ін.

Рада Асоціації випускників Бізнес-школи УКУ вирішила відновити проєкт та трансформувати його відповідно до сьогодення.

 

Що таке Дорадчі ради від випускників Бізнес-школи УКУ?

Дорадчі ради – це проєкт від випускників Бізнес-школи УКУ з експертами з різних сфер та індустрій, який має на меті підтримати адаптацію до нових умов та потенційно трансформацію бізнесу, щоб дати можливість масштабуватися чи відновитися малому та середньому бізнесу в Україні.

Для кого цей проєкт?

Представників малого та середнього бізнесу, який:

  • діє, проте зустрівся з викликами, пов’язаними як із зовнішніми факторами (зміна кон’юнктури ринку, порушення ланцюжків постачання, вихід на зовнішні ринки),
  • так і з внутрішніми обставинами (відтік кадрів, зміни процесів, перегрупування і т.д.)
  • бізнес, який частково призупинив діяльність в часі повномасштабної війни, але прагне відновити її.

Власники та керівники бізнесу, які шукають поради, нового погляду на ситуацію та шляхи вирішення, а також знаходяться в пошуку нових можливостей до розвитку та зростання, можуть звертатися за консультацією через форму зголошення, в якій детально описати свою проблему та отримати дорадництво експертів із релевантним досвідом. Так, 3-6 досвідчених спеціалістів-управлінців, які мають широкий досвід і можуть побачити більше ефективних способів та підходів, ніж власник бізнесу, або топменеджер самотужки.

Чому це потрібно бізнесу?

У часі сьогоденних викликів керівникам та власникам бізнесу доводиться приймати важкі рішення щодня. Швидкість адаптації залежить зокрема від знань, досвіду і портфеля компетенцій команди у бізнесі. Проте мати весь цей спектр і набір зараз вкрай важко і дорого, саме тому такий інструмент, як Дорадча рада може запропонувати якісні варіанти розв’язання проблем, дати візію бажаних цілей, зокрема дати розуміння, що ти не сам на сам зі своїми проблемами.

Які проблеми допомагає розв’язати?

Послуга швидкої консультації від Дорадчих рад у форматі 1,5 годинної онлайн-зустрічі дає змогу отримати оцінку процесів і виокремити критичні точки, які потребують швидкого реагування. Це швидка діагностика, яка допомагає керівникам зрушити з точки:

  • відчуття безвиходу;
  • сумніву у наступних кроках для бізнесу;
  • напрацювання ідеї та її перевірки.

Бізнес-інструменти Дорадчої ради:

  • незалежний аналіз експертами запиту учасника
  • погляд на стратегію компанії під іншим кутом зору
  • сценарії перспектив розвитку компанії
  • дорадництво щодо оновлення/удосконалення бізнес-моделі та/або бізнес-процесів

Як отримати консультацію?

Через онлайн-форму звернення проводиться збір заявок від бізнесу для участі у проєкті. Відповідно до запиту та критеріїв, яким має відповідати бізнес, команда проєкту забезпечує підбір експертів-випускників, діяльність та професійний досвід яких є найбільш відповідним для учасника та його кейсу.
При відборі учасників можуть проводитися додаткові ознайомчі зустрічі для розуміння потреби бізнесу.
Далі запит узгоджується із запрошеними експертами та організовується зустріч у визначений час зі встановленою тривалістю дорадчої консультації.
Команда проєкту – Ярина Бойчук, Олена Созанська, Галина Жеребецька, Ірина Дмитерко, Валерій Шипунов, Тетяна Новолодська.

Ми зможемо допомогти:

  • визначити завдання і цілі дорадчої консультації;
  • організовувати зустріч експертів та менеджменту компанії;
  • при потребі додатково запросити інших експертів до Дорадчої ради.

Які критерії відбору для отримання консультації?

заповнена форма-зголошення
прописана мотивація до участі в анкеті вище
сформований (або майже сформований) кейс та запит
скринінг в інтерв’ю (наживо або телефонний формат)

Участь в проєкті – внесок на проєкт ДоНація від 1000 грн. Детальніше про проєкт ДоНація за посиланням: https://supporting.ucu.edu.ua/donation/

Запрошуємо скористатися перевагою сили Спільноти бізнес-школи УКУ, яку ми творили разом 15 років! 

 

Контактна особа:
Тетяна Новолодська
Менеджерка Асоціації випускників та Спільноти LvBS
+38 (063) 861 93 92
tnovolodska@lvbs.com.ua