Блог інноваторів: Про життя молодих та успішних компаній

9 Чер 2017

Навчання буває різним, різним за формою і змістом: одні викладачі дають нові знання, другі – структурують вже відомі речі, а треті – надають порцію натхнення та мотивації. Власне, останній спосіб навчання інноватори випробували на собі протягом виїзного модуля у Києві. Як це було, поділилася у своєму блозі учасниця групи MSIE5 Магістерської програми з інновацій та підприємництва Львівської бізнес-школи УКУ Христина Сеньків.

XC

«Ми побували майже в десяти компаніях, різних за розміром, сферою діяльності, методиками управління та планами на майбутнє. Отож, що запам’яталось, у чому побачила себе, що надихнуло, а що повернуло до повторних роздумів над якимись речами:

Залучайте у команду молодих людей!

Prozorro – це стартап у межах великого державного механізму з тисячами співробітників. І всіма своїми діями він показує, що можна створити осередок інновацій у великій бюрократичній машині. Це структура, в якій була перебудована існуюча робота: одних перевчити, когось звільнити і нових знайти. І все, як завжди, роботи багато та все горить.

Часто критерієм вибору роботи є гроші або досвід. Ми не забули як воно – вчитись. Ми готові подорожувати з наметами, а не у все включено. І, як би це не було, але ми готові працювати за 6-8 тис грн, а брати взамін досвід, виклики та долученість до чогось великого. Це треба використовувати. Хто ж, як не молодь, задасть темп та ініціюватиме зміни.

XC2

Менше знаєш – краще спиш

З кожним роком ми стаємо все досвідченішими та з більшим багажем знань. Завдяки досвіду на багато речей починаємо дивитись більш критично. Але водночас у всьому (у будь-якій нашій дії) бачимо не тільки можливі наслідки, але й можливі ризики. А багато ризиків – це безліч причин не робити чогось. Той випадок, коли досвід не на користь, тому варто інколи відкидати все, що знаєш, пробувати та ризикувати.

Реєстрація на єдину Магістерську програму з інновацій та підприємництва LvBS якраз у розпалі. Дізнатися більше!

Ми – це ті, хто нас оточує

З одного боку, ми – те, що ми їмо, а з іншого, ми – ті, хто нас оточує. Ми самі повинні створювати простір для свого розвитку, під свої потреби. Хочеш стати кращим – вибирай собі відповідне середовище креативних, а ще краще сильніших, щоб було на кого рівнятись, щоб був постійний виклик. Конкуренція важлива, вона породжує прогрес.

Що один програміст робить за годину, то два зроблять за дві. Ця фраза нагадує проблему організації роботи та бажання відволікатися на непотрібне у робочий час».

Читайте також: «Фокусуйтеся на тому, що потрібно більшості, а не одиницям»: поради співзасновника Attendify