Найгірші макроекономічні показники уже позаду, – міністр економіки до підприємців у LvBS

10 Чер 2015

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус зустрівся з підприємцями у Львівській бізнес-школі УКУ. Для бізнесменів зустріч стала можливістю не лише задати запитання міністрові, а й подати конкретні пропозиції і напрацювання як зробити ведення бізнесу в Україні ефективнішим.  Так, підприємці торкнулися низки питань, починаючи від реформ на внутрішньому ринку, закінчуючи питанням створення сприятливого інвестиційного клімату.

Відеорепортаж із зустрічі

Міністр наголосив, що однією з нагальних проблем української економіки залишається її надмірне регулювання і головне завдання – мінімілізувати втручання держави у процес бізнесу. Серед ключових завдань роботи міністерства Айварас Абромавичус назвав: усунення надмірної регуляції економіки з боку держави, підвищення ефективності управління державними підприємствами, усунення корупційних схем в державних закупівлях, підтримка малого та середнього бізнесу, просування українських товарів на експорт.

«Люди чекають від нас швидких перемог. Тому у Львівській бізнес-школі ми говорили про захід на український ринок таких компаній як Pay Pal, IKEA, H&M. Якщо такі західні бренди «зайдуть до України», це буде значний крок вперед», –  вважає міністр.

Бізнес-аналітик, керівник програми комп’ютерних наук УКУ Ярослав Притула вважає, що такі кроки будуть позитивними, зокрема з точки зору комунікації. «На жаль, комунікація уряду щодо проведення реформ у країні зводиться до «Шустер шоу» і  популістичної риторики. Це зменшує довіру і людей загалом, і бізнесу зокрема. Людям потрібні прості зрозумілі кроки, таким кроком може бути захід  IKEA в Україну», – звернувся він до міністра.  

Владика Борис (Ґудзяк), президент Українського католицького університету також відвідав зустріч і запевнив міністра у вірі та підтримці курсу реформ:  «Ваша робота складна і перед вами стоять нелегкі завдання. Ми хочемо запевнити вас , що віримо у реформи в Україні».

Ярослав Рущишин, голова ВАТ «Троттола», член наглядової ради LvBS підсумував зустріч так: «Нас, підприємців досі ніхто не чув, тому ця зустріч є позитивним корок. Я сподіваюся, що завтра деякі речі будуть впроваджені. Я задоволений напрямом реформ у країні, але я не задоволений їхньої  динамікою. Зміни відбуваються надто повільно».

Відеорепортаж із зустрічі

Прес-служба LvBS

Більше фото