Оголошуємо номінантів на премію Alumni Awards 2023 від Бізнес-школи УКУ

UCU Business School Alumni Awards 2023. Оголошуємо номінантів з-поміж випускників магістерських програм Бізнес-школи УКУ на нагороду Alumni Awards 2023.

Це щорічне нагородження випускників Бізнес-школи УКУ за досягнення, визначені в номінаціях, що затверджує Рада Асоціації випускників разом із Бізнес-школою. Ця традиція започаткована Радою у 2018 році. Вже завтра ми дізнаємося переможців у кожній з номінацій.

У номінації The Business Breakthrough Award 2023 (Прорив у бізнесі у період війни, або розвиток індустрії в цілому, вихід на експорт, впровадження інновативних рішень)

Олена Кузьмічова – випускниця програми Key Executive MBA, СЕО компанії Self-ERP. Олена є СЕО компанії Self-ERP, яка проєктує і впроваджує рішення з комплексної автоматизації бізнес-процесів на базі платформи Odoo Enterprise. Команда Олени в листопаді 2022 року розгорнула компанію Self-ERP, яка наразі вже є срібним партнером компанії Odoo. Менш ніж за рік компанії вдалося розробити регламентований бухгалтерський облік для ERP системи Odoo Enterprise. Завдяки цьому малий та середній бізнес має можливість комплексної автоматизації та гідну альтернативу російському софту (1C/BAS). 

Роман Ланський – випускник програми MSc in Technology Management. На початку повномасштабного вторгнення заснував GovTech стартап Strimco – компанію, яка проєктує, створює та впроваджує ІТ-сервіси та е-послуги для держави. До повномасштабного вторгнення займав позицію радника Міністра охорони здоровʼя та очолював ІТ-офіс при МОЗ, який складався із 12 людей.  Після зупинки фінансування більшістю донорів було усвідомлено, що створення GovTech стартапу – єдиний спосіб зберегти команду та надалі реалізовувати корисні ІТ-сервіси для держави. Сьогодні Strimco – це компанія із 40 співробітниками і оборотом понад 1 млн. доларів за останній рік, яка реалізує проекти у різних галузях, включаючи медицину, закупівлі, оборону, культуру, спорт, продовольчу сферу, соціальну сферу, дипломатію, енергетику та міжнародні проекти, такі як Реєстр репарацій для Ради Європи.

Максим Лисак – випускник програми MSc in Innovations and Entrepreneurship, співзасновник компанії Startup Depot та Chief Growth Officer у Mate Academy – людина, яка не просто здійснює вплив на сучасну індустрію, але й визначає її напрямок. 

Mate Academy під керівництвом Максима сьогодні визнана в Forbes як приклад незламності та успіху. Українська ІТ-школа заробляє $500 000 щомісяця та працевлаштувала вже 2800 айтівців, в епоху важких випробувань під час війни він і його партнери вийшли на глобальний ринок, відкрили офіси в інших країнах та стали глобальною компанією. Їхній внесок у сферу стартапів в Україні вражає: компанія включена до списків топ-українських стартапів і продовжує рости та розвиватися. (Джерело). Також Go Global Word відзначив академію в списку Top Ukrainian Startups To Watch in 2023

Назар Тимошик випускник програми MSc in Technology Management, співзасновник та виконавчий директор компанії UnderDefense Cyber Security. Назар відомий як висококваліфікований експерт з кібербезпеки. Він займається цією сферою вже протягом 16 років і своєю роботою допомагає як глобальним компаніям з Fortune 500, так і видатним фондам, таким як Bill and Melinda Gates Foundation, McKinsey Investment Office. Важливою є його роль у наданні підтримки великим аутсорсинговим компаніям у попередженні серйозних кібератак, виявленні та усуненні проблем у кіберзахисті ключових систем.

Представники UnderDefense мали чудову нагоду поділитися своїми думками про «500 днів війни: уроки кібербезпеки з українсько-російського конфлікту» на виставці Cyber ​​Expo у Лондоні. Поза бізнесом та кібербезпекою, Назар Тимошик зараз в ЗСУ, також засновник ГО «Аеророзвідка Львів». Він та його команда виробляли дрони на фронт ще тоді, коли це не було мейнстрімом, щоб сприяти ЗСУ. Його внесок до волонтерської справи та робота в галузі кібербезпеки свідчать про його виняткову спрямованість на допомогу та захист України. Назар Тимошик і його команда не лише підтримують світовий стандарт у кібербезпеці, але й докладають значні зусилля, щоб Україна залишалася попереду у цій галузі. Він є гордістю України та вартим визнання як лідер у сферах інновацій, кібербезпеки та волонтерства. UnderDefense виграли нагороду «Top Solutions Award» від Experts Insights в номінації Cyber Threat Intelligence.

Service and Impact Award 2023 (Соціальна відповідальність лідера в часі війни в дії, вплив на суспільство, розвиток громади та соціальної відповідальності, рішення, впроваджені системно).

Олеся Дячишин – випускниця Key Executive MBA та засновниця «Мишеняткова абетка» – унікального навчального інтерактивного проєкту для вивчення українського алфавіту та читання дітьми. Заснований у 2012 році і в 2023 році проєкт був повністю оновлений та адаптований для мобільних пристроїв. Викладений на AppStore та GooglePlay та переозвучений згідно з новим правописом. Місія проєкту – дати кожному українському малюку першу абетку українською мовою цікаво та легко у формі гри, незалежно від місця проживання.

Все, що буде створене для українського малюка під брендом Мишенятка Круть – буде для нього безкоштовним. На сайті є road map на першу фазу розвитку проєкту, а далі планується Математика, Логіка, Я пізнаю Україну, Я пізнаю світ. Інтерв’ю з Олесею. Впровадження проєкту у дошкільну освіту і молодшу школу засновники вбачають через отримання грифу від МОН, як навчальний посібник. Для вчителя (вихователя) це інноваційний інструмент у навчальному процесі дітей, для малюка  – це цікавий, зрозумілий йому та захоплюючий метод навчання. 

Влада Недак – випускниця Key Executive MBA та очільниця Всеукраїнської громадської жіночої організації «Проєкт Кешер в Україні», що фінансується американськими жінками єврейського походження та Фонду «Жіночі можливості в Україні», який надає міні-гранти жінкам-підприємцям. Під час першої хвилі конкурсу у 2023 р. фонд «Жіночі можливості в Україні» забезпечив 48 грошових грантів для підтримки жіночого бізнесу на загальну суму 2,2 млн грн. Друга хвиля конкурсу міні-грантів визначила ще 16 переможниць цьогоріч, деякі з них розпочинають свій бізнес з нуля після релокації. Фонд підтримує постраждалих внаслідок окупацій українських земель російськими загарбниками та долання результатів ракетних обстрілів – психологічна, матеріальна та фінансова допомога – вражаюча за своєю швидкістю організації, масштабністю та всебічністю.

Робота фонду під керівництвом Влади Недак сприяє розвитку громади, економічному зростанню жінок та, зрештою, всієї держави. Підготовка та започаткування програм під час війни, що направлені на розвиток соціальних відносин, соціальної відповідальності бізнесу, розвиток внутрішньосімейних відносин між різними поколіннями суспільства свідчить про те, що Влада працює над гармонійним розвитком суспільства, що буде мати позитивні наслідки і в теперішньому часі, і в майбутньому. (Стаття про Владу Недак, записана одразу після ракетних обстрілів Кривого Рогу).

Людмила Іващук є випускницею програми Key Executive MBA 2020 та фінансовим директором проєкту «Сімейні молочні ферми» (СМФ). Цей проєкт є потужною імпакт ініціативою, призначеною для створення та підтримки всеукраїнської мережі сімейних підприємств. Зараз налічується 181 сімейна ферма, які обладнані необхідним технічним устаткуванням та успішно дбають про свої господарства, а це робочі місця та самозабезпечення українських родин, розвиток тваринництва. Навіть під час воєнного конфлікту, мережа молочних ферм проєкту успішно розширювалася та має зобов’язання перед 414 інвесторами та 25 партнерами-позикодавцями. Завдяки проекту «Сімейні молочні ферми», поголів’я великої рогатої худоби збільшилось на 22%.

За роки своєї діяльності проєкт «Сімейні молочні ферми» відправив на благодійність понад 100 тисяч літрів молока та сотні кілограмів сиру, сприяючи життєво важливому харчуванню для безлічі осіб. «Укрмілкінвест», управляюча компанія цього проєкту, визнаний як одна з 250 перспективних малих та середніх компаній від Forbes (Джерело).

Дарія Кулинич – випускниця програми MSc in Marketing Management, що вражає своїми здібностями та глибоким зобов’язанням до громади. Сьогодні, вона служить у двох впливових міжнародних некомерційних організаціях, де виконує роль координатора з комунікацій в “Repower Charitable foundation» та  регіональний лідер в 9 областях в «World Central Kitchen». У межах благодійного фонду «Repower Charitable Foundation», Дарія виступає ініціатором та організатором проєкту, призначеного для допомоги активним військовим медикам та волонтерам евакуації. Їхній проєкт забезпечує цим героям можливість відновлення після важких боїв і надає їм психологічну підтримку, необхідну для подолання травм, які вони зазнали на фронті. Рекреаційний проєкт організували в готелі неподалік Стокгольма. Там медики проходили терапію з психологами. Головна місія проєкту — допомогти медикам і військовим пережити травми, яких вони зазнали на фронті та якомога довше продовжувати свою роботу.

Програма проєкту включає в себе безліч ініціатив, таких як щоденні психологічні практики, фізичне відновлення, обмін досвідом, зустрічі з представниками Збройних Сил Швеції, лікарнями та волонтерськими організаціями. Культурна програма та офіційні зустрічі з ТОП урядовцями Швеції допомагають розвивати партнерство та підтримувати цей надзвичайно важливий проєкт. Паралельно з цим, Дарія є регіональним лідером у 9 областях для «World Central Kitchen», що активно працює над забезпеченням голодних та потребуючих людей в різних частинах світу. ( Інтерв’ю на каналі «Люди, які творять вплив»).

The Leadership through Resilience Award 2023 (Приклад лідерства і відновлення після важких перепон, адаптивність і швидкість, запуск послуги, яка критично необхідна у воєнний час чи яка не існувала раніше, заповнення прогалин).

Віталій Мельник – випускник програми Key Executive MBA 2019, програми з менторства, власник компанії ТАД.  Віталій продемонстрував надзвичайну стійкість та лідерство в часі викликів – компанія змогла стати сполучною ланкою між потребами військових адміністрацій Рівного та Києва. ТАД забезпечував транспортування техніки у найгарячіші місця боїв, коли у цьому була надзвичайна потреба. 

Олег Левченко (в партнерстві з Максимом Павлюком) – директор з розвитку ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» (м. Вінниця), випускник програми Key Executive MBA, радник мера Маріуполя і мера Мелітополя та займається підготовкою до відновлення територій Приазов’я. Олег спільно з одногрупником Максимом Павлюком створили літній кемп РЕСТАРТ, як невідкладну відповідь на кризу, викликану війною, забезпечуючи вразливим верствам населення, особливо дітям, безпеку та місце для відновлення. Заснований кемп соціально-психологічного відновлення надав допомогу понад 1500 мам та дітям зі Сходу та Півдня України за літо 2022 та 2023 років, що свідчить про масштаб ініціативи.

Реалізація цього проєкту відбувалася за рахунок співпраці з партнерами, донорами та завдячуючи моделі соціального підприємництва, демонструючи ефективне управління ресурсами. Системний підхід до вирішення соціальних проблем під час війни через створення моделей допомоги та відновлення допомагає людям повернутися до стабільного життя. Ці дії відображають високу соціальну відповідальність та лідерські якості кандидата в умовах воєнного часу. (Стаття для ознайомлення).

Партнерство проєкту  «Розвиток спроможностей місцевих громадських організацій у воєнний час за допомогою пакету тренінгів з підготовки та відновлення» з ГО «Подільська агенція регіонального розвитку” призвело до підтримки 14 місцевих громадських організацій у громадах-партнерках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА” у розробці безпекових планів. Олег Левченко відзначається своєю винятковою здатністю об’єднувати зусилля та координувати роботу громадських організацій, щоб забезпечити безпеку та добробут місцевих громад у складних умовах. 

Віктор Сарапін – випускник програми MSc in Technology Management. Віктор, будучи СЕО ViTech. в перші дні війни записався добровольцем в ЗСУ разом із СТО копанії. Компанія не тільки не втратила своїх позицій від такої втрати С-левелу, але й системно впродовж усієї війни декларує свою підтримку ЗСУ і надає суттєву щомісячну фінансову допомогу силам оборони. Це досить нетривіальний бізнес-кейс побудува самодостатнього і соціально-відповідального бізнесу, який може бути успішним під час війни, і Віктор є надзвичайним лідером який це зміг.

The Global Outreach Award 2023 (Ambassador of Ukraine on The Global Market. Компанії та особи, які розвивають бренд України на бізнес-карті світу, будують бренд України, як країни підприємців, якісних продуктів, чесного, конкурентоспроможного, відповідального бізнесу та організації, що впливають).

Катерина Глазкова випускниця програми Key Executive MBA 2023. Катерина українська громадська діячка і журналістка, виконавча директорка Спілки українських підприємців. СУП – унікальна бізнес-асоціація, яка підтримує українських підприємців. Рік тому вони відкрили Центр міжнародного співробітництва, допомагаючи підприємцям виходити на міжнародні ринки. Разом з тим, як інтереси українських підприємців виходять за межі країни, Спілка також виходить на міжнародний рівень, зокрема на завершальній стадії відкриття представництва в Польщі, а з жовтня 2023 року в статусі спостерігача міжнародної конфедерації Business Europe представляє інтереси українського бізнесу в Брюсселі. Наразі в СУП вже є партнери в Швейцарії, Польщі, Чехії та Словенії. На європейському форумі EFNI в Сопоті в жовтні 2023 року Спілка була відзначена спеціальною нагородою Конфедерації Левіатан за роботу під час війни та підтримку українських підприємців.

Катерина, як виконавча директорка Спілки, від імені українського бізнесу є представником в діалозі з МВФ та ЄС, представляє інтереси українського бізнесу на міжнародних конференціях: Європейському форумі нових ідей #EFNI2023, Конгресі відбудови України COMMON FUTURE в Познані, “Europe – Poland – Ukraine. Rebuild Together ” у Варшаві, 2000 в Празі, SME Assembly в Більбао, закритих зустрічах з конгресменами, представниками NED і CIPE в США та інш., також регулярно розповідає про Україну та потреби бізнесу в інтерв’ю європейським, американським і навіть канадським медіа, яких тільки в поточному році було біля 10.

Сергій Прокопенко – випускник магістерської програми MSc in Innovations and Entrepreneurship з Харкова, головний редактор Gwara Media. Від початку повномасштабного вторгнення його видання висвітлює події регіону, фіксує воєнні злочини Росії й системно бореться з пропагандою за допомогою свого фактчекінгового сервісу «Перевірка». За цей час платформа вийшла на міжнародний рівень, запустивши першу в регіоні англомовну версію, а журналісти видання у співпраці з топовими закордонними ЗМІ створили вже два документальні фільми про війну в Україні. У жовтні цього року Gwara Media отримала нагороду Zabel Award від правозахисної організації Human Rights First (Джерело). Зараз вони в п’ятірці найбільших регіональних видань Харківської області і їх читає 250 тис. людей українською мовою, роблять новини, тексти, фоторепортажі, мають дуже сильний фактчекінговий напрямок, який працює над протидією дезінформації. Їх YouTube-канал уже налічує понад 30 тисяч підписників. Також Gwara Media запустили єдину в регіоні англомовну версію, намагаючись бути джерелом інформації для закордонних медіа всього світу – від Америки до Японії і поширювати правду про війну на міжнародну аудиторію, цю версію читає  вже 50 тис. людей. (Стаття про Сергія.)

Роман Тимоцко випускник магістерської програми MSc in Innovations and Entrepreneurship, один із лауреатів престижної телевізійної премії «Еммі», визнаний за внесок у галузі новин та документальних фільмів на міжнародному рівні. Нагорода «Еммі» у галузі новин та документальних фільмів свідчить про визнання та досягнення команди, яка висвітлює події, пов’язані з російсько-українською війною. Роман розпочав співпрацю з CNN в лютому 2022 року, коли було ще важко уявити повномасштабне вторгнення Росії в Україну. 

Його робота включала в себе продюсування телевізійних та діджитал-історій: від вибору тем для відтворення до організації знімань, узгодження умов зі спікерами, а також координацію розслідувань та логістичних питань. Він навіть організовував включення репортерів в прямий ефір, співпрацюючи зі штаб-квартирою CNN в Атланті. Роман Тимоцко також організовував знімальні групи на місцях ударів та падінь ракет, одночасно узгоджуючи дозвіл на зйомку з правоохоронними органами. Протягом перших чотирьох місяців, команда українських продюсерів, яку керував Роман Тимоцко, працювала без вихідних та співпрацювала з CNN у створенні близько сотні матеріалів, що розповідали світові про події в Україні. (Джерело 1, Джерело 2).

Alumni Networking Guru Award 2023 (Номінація виключно від випускників: номінування за активність в спільноті. Історії співпраці між випускниками. Кращий інтегратор ( Голосує виключно Рада випускників).

Арсен Шлапак випускник програми Key Executive MBA-2020, власник мережі кав’ярень Specialty coffee KREDENS. Арсен неодноразово збирав спільноту в своєму просторі, брав активну участь в організації заходів для випускників, показав приклад стійкості та оптимізму після ракетного удару по Львову у липні 2023. Він є інтегратором спільноти.

Олена Созанська випускниця програми Key Executive MBA-2019, член Ради Асоціації Випускників Бізнес-школи УКУ, ініціаторка Книжкового Клубу LvBS Alumni, який щомісяця об’єднує випускників різних програм і років довкола читання та візитів в компанії випускників та учасників магістерок.