Підприємці вивчили як забезпечити стабільне фінансове зростання компанії на семінарі “Сам собі фінансист”

9 Кві 2015

26-28 березня у Львівській бізнес-школі відбувся навчальний семінар «Сам собі фінансист». За три навчальні дні учасники глибоко занурились у фінанси та розібрались із складними питаннями у своїх компаніях.

Розпочав програму фінансовий директор Львівської бізнес-школи, Михайло Сало, який розповів про основи обліку, звіти та коефіцієнти. «Якби підприємці не ризикували, не було би бізнесу», – Ярослав Притула, доцент кафедри міжнародного економічного аналізу та фінансів, факультету міжнародних відносин ЛНУ ім.Івана Франка, розпочав наступний навчальний день із вивчення фінансових ризиків. Викладач розповів про відмінності між ринковими, кредитними, операційними та ринковими ризиками. Ярослав Притула звернув увагу на те, як побачити та передбачити виникнення ризику та, що робити аби уникнути ризиків.

Продовжив навчальний день фінансовий директор Українського католицького університету, Любомир Тарновський, із вивчення вартості грошей в часі та розповів про те, як приймати правильні рішення про капітальні інвестиції. Далі учасники вивчали бюджетування із Любомиром Тарновським, який зауважив, – «бюджет – це інструмент, щоб поставити цілі». Тому першу половину третього дня учасники розглядали все про бюджет, починаючи від його стратегічного значення та завершуючи функціями і способами бюджетування.

На останній частині програми Михайло Сало розповідав про управління витратами, які є «вираженою в грошовому вимірі величиною ресурсів». Витрати можна класифікувати по безлічі різних класифікацій, в залежності він намірів компанії, тому викладач звернув увагу на фінансові цілі, які має ставити перед собою компанія. «Витрати – це результат попередньо прийнятих рішень», – підкреслив Михайло Сало, розповівши про важливість прийняття правильних фінансових рішень для забезпечення стабільного фінансового зростання компанії.

За три дні лекцій, дискусій, задач та практичних кейсів учасники змогли не просто вивчити основи фінансового менеджменту, а справді стати фінансистами своїх компаній.