Проекти реалізовані Спільнотою LvBS

20 Кві 2015

Проекти реалізовані Спільнотою LvBS

Форум жіночого підприємництва
2014 рік
Донор проекту: Фонд розвитку демократії Посольства США

Понад сто жінок зі Східної, Центральної та Західної України взяли участь третьому Форумі жіночого підприємництва у Львові, який відбувся у Львівській бізнес-школі УКУ 22-23 травня 2014 року. Учасниць вітав Надзвичайний і Повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєт (Geoffrey R. Pyatt), мер Львова Андрій Садовий та ректор УКУ о. д-р Богдан Прах. 

Протягом двох днів форуму «Українки в бізнесі: власна справа – розвиток та успіх» учасниці прослухали 12 практичних сесії з кращими експертами з фінансів, права, маркетингу, продажів, комунікації, тайм-менеджменту, соціальних медіа, а також мали серію надихаючих зустрічей з успішними жінками-підприємцями.

На форумі жіночого підприємництва у Львові побували жінки з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Дніпропетровської, Херсонської, Одеської та Запорізької областей. Організаторами форуму стали Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) у  партнерстві з Українським жіночим фондом, консалтинговим агенством «Вєдіс», соціальною мережею для жінок-підприємців «Українки в бізнесі» та куратором програми «Invest for the Future» в Україні Марією Котвіцькою. Подія пройшла за підтримки посольства США в Україні.

 

Школа відповідального громадянина
2014-2015 р.р.
Донор проекту: Фонд розвитку демократії Посольства США

Участь у Всеукраїнський антикорупційний форумі і хакатоні у рамках проекту «Школа відповідального громадянина» взяли близько 200 учасників з усієї України. Протягом трьох днів експерти, громадські діячі, державні службовці, підприємці обговорювали методи подолання корупції в Україні та розпрацьовували конкретні моделі поведінки для простих громадян: як їм діяти, коли від них вимагають хабар. 

Учасники хакатону спільно з менторами розробляли моделі поведінки як боротися з корупцією простим громадянам у 5-ти сферах: медицина, освіта, міліція, митниця, адмінзаклади. Перед експертним журі вони розробили 9 проектів, які організатори представлять у 6-ти містах України.

Лабораторія ідей
Жовтень 2013-жовтень 2014
Донор проекту: анонімні жертводавці, компанія Soft Serve

Безкоштовні зустрічі в Лабораторії ідей скеровані на те, щоб допомагати молодим людям здобути знання та навички, потрібні для старту власного бізнесу. Майстер-класи з цікавими й успішними людьми, експертами з різних галузей, креш-тести власних ідей. Саме тут формується спільнота молодих і талановитих підприємців, які хочуть змінювати країну на краще. У 2014 році у LvBS відбулось 15 заходів для молодих підприємців за участі кращих експертів з Канади, США, Китаю, України, Великобританії, Норвегії. Коло прихильників Лабораторії ідей сьогодні налічує понад 500 осіб. LvBS також пропонує використовувати безкоштовний он-лайн-інструмент для побудови власної бізнес-моделі на сайті ideas-lab.com.ua.

Українсько-норвезький проект з інноваційної освіти
2015 р.
Донор проекту: Норвезьке Міністерство закордонних справ

Львівська бізнес-школа  Українського католицького університету в партнерстві з університетом Норвегії NTNU та компанією Innoco за підтримки Норвезького Міністерства закордонних справ розпочили новий проект з інноваційної освіти.

Проект складається з двох частин. Одна скерована на розробку нового  курсу, для учасників магістерських програм Львівської бізнес-школи. Після серії навчальних семінарів, учасники LvBS матимуть можливість стажуватися у компаніях норвезьких партнерів, а учасники Good Governance здобувати досвід  державного управління у різних муніципальних структурах Норвегії.

Друга частина проекту направлена на створення і впровадження нового курсу з командної роботи та інновацій у Львівській бізнес-школі  та Українському католицькому університеті. Норвезький університет технології та науки (NTNU) в Тронхеймі запровадив такий курс   «Expert in Teamwork» 10 років тому і сьогодні поширює його у інших скандинавських університетах, а тепер – в Україні. Це практичний курс спрямований на розвиток навичок міждисциплінарної командної роботи та інновацій. В рамках проекту LvBS та УКУ активно співпрацює з NTNU, адаптовуючи курс відповідно до викликів молодих студентів і сучасного життя в Україні.