Стрес, вигорання, демотивація. Більше про ризики в HR

27 Лис 2018

«Стрес, вигорання, демотивація: ризики в HR» – під такою назвою відбулася HR Friday у Вінниці з Іриною Тимощенко, консультантoм з питань управління людьми та організаційного розвитку, випускницею магістерської програми MA in Human Resources & Organization Development Львівської бізнес-школи УКУ. Трохи більше деталей та фото дивіться далі.

IT

Під час події Ірина докладно розповіла про різницю між стресом, демотивацією та вигоранням. Зупинилася на причинах, стадіях і профілактиці. Говорячи про стрес, визначила фактори, які можуть його провокувати як фізіологічні, так і психологічні, механізми виникнення стресу та стратегії поведінки. А також найважливіше – профілактику та подолання.

Якою може бути профілактика стресу?
● Визначити реальну проблему та свій вплив на неї
● Підвищення інформованості та вивчення деталей
● Попереднє проживання ситуації
● Розробка шляхів вирішення проблеми

IT2

Зовсім скоро! HR Friday: HR як частина ДНК компанії [Львів]

Якщо говорити про демотивацію, то це поетапне зниження професійної мотивації. Причинами цього явища можуть бути:
● Несприятлива атмосфера, низький рівень командності
● Нецікаві, рутинні задачі
● Відсутність професійного росту чи змін в статусі
● Некоректна управлінська модель
● Неспівпадіння очікувань

Профілактикою на ранніх стадіях при цьому можуть стати: 1. Виявити демотиватор. 2. Щирий діалог щодо ліквідації та демотиватора з керівником: a) позитивний тон, b) узгодження очікувань та можливостей, с) спільний план довгострокових дій чи нових можливостей. 3. Усунення демотиватора 4. Моніторинг та аналіз ситуації

IT3Якщо говорити про емоційне вигорання, то це стан психічної втоми та розчарування. Розвивається на фоні постійного стресу, перенапруження та призводить до спустошення емоційних та особистих ресурсів. Найбільш уразливі до емоційного вигорання молоді спеціалісти, які ще не мають своїх способів профілактики цього явища та яким притаманний низький рівень емоційного інтелекту.

Профілактикою вигорання можуть стати:
● Увага до своїх потреб
● Робота з установками та ілюзіями (розчаруванням)
● Робота з емоціями
● Ескалація 
● Робота з тілом

IT4

Довідка. HR Friday – це відкриті семінари з провідними експертами на актуальні теми у сфері управління персоналом. Ви також можете придбати подарунковий сертифікат на наступну подію!
Фото: Олександр Маранчук