В Україні стартує навчальна програма інноваційного підходу до державного управління

17 Бер 2014

Укрaїнський католицький університет відкриває програму для менеджерів національного та регіональних органів управління.  Уже в квітні стартує перший модуль програми «Ефективне управління» («Good Governance») для управлінців із державних структур.

«Нова навчальна програма критично необхідна для керівників як національних, так і регіональних органів управління, − вважає  міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета. − У часи, коли наша країна потребує радикального оновлення та швидкого впровадження нових підходів на усіх рівнях влади, важливо, щоб з’явилась критична маса порядних професіоналів-патріотів, які знайдуть інноваційні рішення для існуючих проблем».

Програма складатиметься з трьох модулів. Мета − підготувати нову хвилю управлінців для державних структур, які матимуть інновативне мислення, розумітимуть як впроваджувати зміни в сучасних кризових умовах у державних органах і практикуватимуть етичні принципи та цінності на користь спільноти.

«Для того, щоб в Україні настали якісні зміни, важливо, щоб з’явилися нові обличчя, − коментує ректор Українського католицького університету о. д-р Богдан Прах. − Нові менеджери, які працюватимуть в державних установах, повинні володіти відповідними знаннями, компетенціями. Програма «Ефективне управління», яку розпочинає УКУ, стане тією платформою, де управлінці зможуть здобути необхідні знання та інструменти для втілення ефективних реформ в Україні. Вона стане основою для формування спільноти випускників відповідного рівня та відповідних ціннісних орієнтирів. Недарма гаслом нової програми УКУ є  − професіоналізм, патріотизм, порядність».

Як зазначають організатори, зміни, які відбуваються в українському суспільстві впродовж останніх 4 місяців, створили для України нові можливості і нові виклики: «Нарешті у нас з’явилася можливість провести системні реформи, позбутися корупції, зняти ті штучні обмеження, які існували в адміністративних методах управління державою і негативно впливали на розвиток конкуренції та інновацій. Для впровадження таких важливих реформ потрібні системні зміни та пошук талантів у державних органах управління, які будуть мислити всесторонньо та довготерміново, орієнтуватись на кращі світові практики, і водночас керуватись морально-етичними принципами».

За словами керівника Львівської бізнес-школи УКУ Софії Опацької, на основі програми «Ефективне управління» організатори хочуть сформувати сильні команди в органах державного управління: «Команди, які здатні розробляти та впроваджувати програми змін. Таке завдання є свого роду викликом і для українського уряду, і для суспільства загалом».

Однією з цілей програми є формування спільноти випускників, які стануть частиною єдиної спільноти, а також отримають підтримку середовищ у своїй подальшій діяльності.

Серед тем, які вивчатимуть учасники програми: «Люстрація», «Адвокасі і лобіювання», «Інституційна організація державної влади», «Спільне управління», «Локальні та регіональні фінанси».
Decision making Topics: «Лідерство і влада», «Управління змінами», «Переговори», «Навчання для дорослих» («Adult Learning»), «Релігія і суспільне життя»

Хто може стати учасником програми «Good Governance?

– хто бачить свій професійний розвиток у сфері державного управління та місцевого самоврядування
– хто хоче працювати над змінами системи державного управління і потребує для цього додаткових знань та компетенцій
–  новопризначені посадовці
– представники громадських організацій та політичних партій, які хочуть виховати нових лідерів

Щоб подати заявку на участь у програмі «Ефективне управління» потрібно:

1. Заповнити онлайн форму
2. Надіслати CV, відскановану копію диплому магістра (спеціаліста) та рекомендаційний лист на адресу ikoniev@lvbs.com.ua (рекомендаційний лист може бути від працедавця/голови громадської організації, до якої належите/викладача університету/голови парафіяльної спільноти/представника бізнес-середовища)
У рекомендаційному листі обов’язково вкажіть контактний телефон особи, яка Вас рекомендувала. 

Прийом заявок на навчання до 1 квітня 2014 року.

Формат навчання:
Тривалість програми − 3 місяці
Модуль 1 – 10-15 квітня (Навчання відбуватиметься з 9:00 до 18:00, вихідний неділя, 13 квітня)
Модуль 2 – 5-7 травня
Модуль 3 – перший тиждень червня

У міжмодульний період учасники виконуватимуть завдання та читання. Заняття відбуватимуться у інтерактивному форматі з використанням кейсів, участю у дискусіях із залученням міжнародних викладачів. Протягом програми будуть відбуватись зустрічі з цікавими людьми у форматі надихаючих сніданків та вечерь, також планується частина програми на виїзді.

Faculty Good Governance

На першому модулі програми «Ефективне управління» викладатимуть:
Алла Георгіаді, консультант у сфері організаційного розвитку, управління конфліктами та організаційної культури, (університет св. Томаса, США). Тема «Навчання для дорослих» 
 Андрій Гринчук, адвокат, керуючий партнер юридичної фірми «Гринчук, Мазур та Партнери». Тема «Боротьба з корупцією
– Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції. Тема «Лоббі та адвокасі»
– Девід Торбурнг, виконавчий директор та професор Fels School of Government Пенсильванського університету (США). Тема «Управління змінами» (Change Management)
– Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ. Тема «Інституційна організація державної влади»
– Тарас Дзюбанський, радник міського голови Львова з релігійно-екуменічних питань, директор Львівського центу міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас»
– Валентина Теличенко, юрист, курс «Люстрація»
Адріан Сливоцький, партнер Oliver Wyman (США), один з найвизначніших фахівців сучасного менеджменту. Тема «Спільнота лідерів»
Мирослав Маринович, проректор Українського католицького університету, учасник ініціативної групи «Першого грудня»

Вартість навчання – 10 000 гривень.
Організатори програми надають стипендії:
– до 10 стипендій, які покриють 100% вартості навчання на програмі;
– до 30 стипендій, які покриють 80% вартості навчання на програмі;
– до 20 стипендій, які покриють 70% вартості навчання на програмі
Стипендія не покриває витрат на проживання, харчування і дорогу. 

Організатори програми «Good Governance: Program for an innovative approach to governance»: Український католицький університет, Львівська бізнес-школа, Інститут лідерства та управління, Міжнародний інститут етики та проблем сучасності Українського католицького університету.   

Контактні особи:

Вероніка Саврук: media@lvbs.com.ua,  +38 098 350 35 56
Софія Опацька: sopatska@lvbs.com.ua
Наталя Бордун: nbordun@ucu.edu.ua