Викладачі LvBS навчалися на Faculty Development Program з Террі Андерсон

24 Січ 2017

Усе про формування навчальних програм, розробку та дизайн навчальних курсів, а також про роботу з академічними зловживаннями мали змогу дізнатися викладачі Львівської бізнес-школи УКУ та Українського католицького Університету під час Faculty Development Program від д-ра. Террі Андерсон.

Впродовж двох днів програми, 23-24 січня, учасники розглянули такі теми, як дизайн курсу, підготовка силабусів, робота з академічними зловживаннями (плагіат, списування тощо) та неконструктивною поведінкою студентів, а також написання академічних текстів та багато іншого.

Своїми враженнями від навчання поділилися учасники програми:

Наталка Волнянська, викладачка програми MA in Human Resources and Organization Development:

«Я вже вдруге навчаюсь у Террі Андерсон і радію з того, що це стає гарною традицією щороку отримувати від неї та LvBS купу корисних знань і натхнення до праці і розвитку. Цього разу забираю із собою:

  • ряд ідей щодо вдосконалення власних навчальних і робочих документів,
  • влучні приклади і рекомендації щодо організації процесів навчання і розвитку як студентів, так і працівників компаній,
  • активний настрій швидше втілити більшість всього у свою роботу.

Доктор Андерсон неймовірна людина. Особливо відзначу дві речі, які мене надихнули і, які згадую з повагою і вдячністю. По-перше, закоханість Террі Андерсон у свою професію, щире бажання розвивати людей, непохитна принциповість у дотриманні високих стандартів у навчанні, оцінці результатів і міжособистісній взаємодії. По-друге, її величезний досвід і власні напрацювання – відчувається, що кожний пункт у своїх матеріалах вона прожила і не один раз випробувала практикою і роками».

Галина Курочка, керівник Школи іноземних мов УКУ:

«Я вважаю, що такий семінар має особливу вагу та цінність, особливо для нас – викладачів англійської мови – це було знахідкою. Це навчання дуже добре вписалося у межі нашого професійного спрямування. Ми завжди за таким шукаємо і ми вже мали одну зустріч з Террі, тому знали, чого очікувати. Особливу увагу я звернула на теми розробку курсу. Це те, над чим ми починаємо працювати і це добрий вказівник до того, як нам писати. Я переконана, що ми так і робитимемо. Так само було дуже важливо почути про поведінку студентів, адже у нас завжди виникають питання щодо запізнень, дозволу виходити і так далі. Ми завжди над цим дискутуємо і а сьогодні отримали багато хороших відповідей».

Довідка: Доктор Террі Андерсон працювала в правоохоронних органах протягом 21 років, спочатку у Федеральному бюро розслідувань (1976-1983), а потім в Управлінні шерифа округу Бровард (1983-1997 ). Отримала ступінь бакалавра з російської філології в Stetson University та ступінь бакалавра з історії в University of Central. Крім того, вона отримала ступінь бакалавра в галузі статистики в U.S. Department of Agriculture Graduate School. Вона отримала ступінь магістра наук в галузі менеджменту в St. Thomas University. А також ступінь доктора філософії у сфері державного управління в Florida Atlantic University в 1997 році. Террі Андерсон багато подорожує, в тому числі здійснила понад 15 поїздок в Грузію, де вона викладала багато курсів на програмі MPA при Грузинському інституті громадських справ. Вона опублікувала два тематичних дослідження та одну книгу під назвою «Public Administration in Transition: Managing the Public Sector in an Emerging Democracy».